ΤΟΠΙΚΑ

Εορταστική… αναρχία στους δρόμους

εορταστική-αναρχία-στους-δρόμους-3863

Παρά τους καθημερινούς και συνεχείς ελέγχους από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας – Από μπροστά περνά το περιπολικό και από πίσω… διπλοπαρκάρουν

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους της πόλης, με την έναρξη της εορταστικής περιόδου, οπότε και η αγορά του Βόλου λειτουργεί πρωί και απόγευμα. Η κίνηση είναι αυξημένη από πολίτες, που κατεβαίνουν για τις πασχαλινές τους αγορές, αλλά και επισκέπτες της πόλης, με αποτέλεσμα να μη λείπουν μποτιλιαρίσματα και εντάσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, όπου εκτός από τα εμπορικά καταστήματα και τα αντίστοιχα τροφίμων, φιλοξενούνται και τραπεζικά υποκαταστήματα, όπου σπεύδουν για… ανεφοδιασμό πορτοφολιών δημότες και επισκέπτες.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, το πρόβλημα δεν αφορά πλέον μόνο στην παράνομη στάθμευση στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος στις κεντρικές οδούς. «Σταματούν σε λεωφορειόδρομους, παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, διπλοπαρκάρουν και τριπλοπαρκάρουν, με αποτέλεσμα δρόμοι με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας να λειτουργούν με μόνο μία», περιγράφει την κατάσταση της εορταστικής αναρχίας στους δρόμους.

Οπως σημειώνει η ίδια, καθημερινά, πρωί και απόγευμα, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας «οργώνουν» τους δρόμους για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Ωστόσο, η κατάσταση δεν διορθώνεται. «Από μπροστά περνά το περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας με φάρο και σειρήνα και απομακρύνει τα διπλοπαρκαρισμένα και από πίσω οδηγοί συνεχίζουν να σταθμεύουν σε διπλή σειρά», πρόσθεσε η κ. Μορφογιάννη.

Χθες, η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας δεν δέχθηκε μόνο καταγγελίες πολιτών για παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και ράμπες. Ιδιοκτήτες αστικών λεωφορείων και ταξί διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στους δρόμους και ζήτησαν αστυνόμευση προκειμένου να μπορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να εκτελούν απρόσκοπτα τα δρομολόγιά τους, χωρίς καθυστερήσεις.

«Ο Βόλος είναι μία πόλη, στην οποία μπορεί κανείς να περπατήσει εύκολα, να κάνει χρήση ποδηλάτου ή λεωφορείου. Δεν χρειάζεται να κατεβαίνουμε όλοι με τα αυτοκίνητά μας στο κέντρο. Ούτε είναι σωστό να θέλουμε να παρκάρουμε έξω από το σημείο, όπου είναι ο προορισμός μας. Ως υπηρεσία, δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση την επιβολή προστίμων. Κάτι όμως πρέπει να γίνει και να συμμορφωθούν οδηγοί», αναφέρει η κ. Μορφογιάννη.

Σημειώνεται ότι προχθές Μεγάλη Δευτέρα βεβαιώθηκαν σε λίγες ώρες περί τις 100 κλήσεις σε οδηγούς για παράνομη στάθμευση. Χθες, έως τις 12 το μεσημέρι, είχαν βεβαιωθεί επιπλέον 46 κλήσεις, ενδεικτικός αριθμός της κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της πόλης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου