ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκε γερανός στην Πολυμέρη

βγήκε-γερανός-στην-πολυμέρη-17291

Ακόμη και γερανός βγήκε χθες στην οδό Πολυμέρη, όπου από την περασμένη Δευτέρα εξελίσσονται έργα ολικής αποκατάστασης του οδοστρώματος.

Η Δημοτική Αστυνομία Βόλου φρόντισε από την περασμένη Παρασκευή να τοποθετήσει απαγορευτικές κορδέλες και σημειώματα κατά μήκος της Πολυμέρη για να ενημερώνει τους οδηγούς για την έναρξη των έργων και την αποτροπή της -ούτως ή άλλως- παράνομης στάθμευσης οχημάτων.

Αδιόρθωτοι… οδηγοί ωστόσο άφησαν παράνομα σταθμευμένα τα οχήματά τους πάνω στον δρόμο και η δημοτική αστυνομία επιδόθηκε σε… «σαφάρι» αναζήτησης των ιδιοκτητών προκειμένου να τα απομακρύνουν για να περάσουν τα μηχανήματα. Συνολικά 12 ιδιοκτήτες οχημάτων ενημερώθηκαν την περασμένη Δευτέρα για την απομάκρυνση των οχημάτων τους, ενώ συνεχής έκτοτε είναι η παρουσία κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας στο μέτωπο των εργασιών προκειμένου να αποτρέπεται η στάση και στάθμευση αυτοκινήτων και οχημάτων στον υπό κατασκευή δρόμο.

Τα κλιμάκια αλλάζουν βάρδια ανά δίωρο και χθες, πάνω στην αλλαγή, δύο οδηγοί αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες, στάθμευσαν στον δρόμο, εμποδίζοντας τα μηχανήματα έργου. Οι ιδιοκτήτες τους δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν, παρά τις προσπάθειες τόσο από τη Δημοτική Αστυνομία όσο και από την Τροχαία Βόλου, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του δρόμου να αναλάβει… γερανός. Γερανοφόρο όχημα, σήκωσε τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα για να συνεχιστεί το έργο.

Οι εργασίες ολικής αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Πολυμέρη, απ’ άκρη σε άκρη, σε μήκος 1.950 μέτρων, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως αύριο, Παρασκευή και στη συνέχεια ο εργολάβος θα προχωρήσει σε αντίστοιχες εργασίες και στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης.

Αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, όλη η δύναμη της υπηρεσίας βρίσκεται στους δρόμους, σε βάρδιες πρωί και απόγευμα και μάλιστα με υπερωρίες.

Εκτός από το μέτωπο της Πολυμέρη, οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας επικεντρώνονται και στα τουριστικά λεωφορεία που έχουν κατακλύσει την πόλη, στο πλαίσιο σχολικών κι όχι μόνο εκδρομών.

Παράλληλα, ενόψει Πάσχα, η κίνηση είναι αυξημένη και οι έλεγχοι είναι πιο εντατικοί σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους για την αποτροπή παράνομης στάθμευσης οχημάτων που παρεμποδίζουν την κίνηση πεζών, αλλά και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες για την ομαλή ροή της κυκλοφορίας, με έμφαση στην απελευθέρωση των λεωφορειολωρίδων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου