ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει όψη το κέντρο της Αργαλαστής

αλλάζει-όψη-το-κέντρο-της-αργαλαστής-29216

Παρεμβάσεις ενός εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Αλλάζει όψη του κέντρο της Αργαλαστής, με έργο προϋπολογισμού 1.085.000 ευρώ για την «ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των γύρω δρόμων». Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, δημιουργία νέων προσβάσιμων σε ΑμεΑ, νέος φωτισμός είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του έργου, μέσω του οποίου θα αναβαθμιστεί η εικόνα όλης της περιοχής.

Το έργο αφορά στην πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας της Αργαλαστής, της πλατείας «Παζαρούλι» που βρίσκεται δίπλα από την κεντρική και δύο κοινόχρηστους χώρους, που βρίσκονται μπροστά από το νέο δημαρχείο και απέναντι από τα ΚΕΠ, καθώς και στη λιθόστρωση του οδικού δικτύου του κέντρου της τοπικής κοινότητας Αργαλαστής, συνολικού μήκους 630μ. περίπου. Επιπρόσθετα, στους χώρους στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις αλλά και στο οδικό δίκτυο, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα.

Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα αναβαθμίσει αισθητικά όχι μόνο την τοπική κοινότητα Αργαλαστής, αλλά και όλη την εικόνα του Δήμου. Εκτός από τη λιθόστρωση του οδικού δικτύου, προβλέπεται επίσης δημιουργία μεγαλύτερου πεζοδρομίου, στο τμήμα που ενώνει την κεντρική πλατεία με την επαρχιακή οδό (συνολικό πλάτος 1,80μ. περίπου) καθώς και νέα πεζοδρόμια, στα οποία θα δημιουργηθούν ράμπες και λωρίδες όδευσης τυφλών, με στόχο την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία. Μέσω των έργων θα γίνεται απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και θα μειωθεί κατά πολύ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί η διατήρηση της παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι παλαιοί αγωγοί ύδρευσης που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου και θα απομακρυνθούν τα όμβρια ύδατα από το κατάστρωμα των οδών.

Η μελέτη του έργου που αναμένεται να αναβαθμίσει το κέντρο της Αργαλαστής εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή και έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόσφατα μάλιστα, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τους όρους συμμετοχής του δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου