ΤΟΠΙΚΑ

Αναπλάσεις με όρους βιοκλιματικού σχεδιασμού

αναπλάσεις-με-όρους-βιοκλιματικού-σχ-29257

Σε υπαίθριους χώρους στον Δήμο Νοτίου Πηλίου – Μελέτες για πέντε πάρκινγκ και μία παιδική χαρά

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε., προχωρά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκειμένου να υλοποιήσει έργα «βιοκλιματικού σχεδιασμού κοινόχρηστων χώρων».

Ο δήμος εκπόνησε έξι μελέτες με τις οποίες διεκδικεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, «παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου».

Οι μελέτες αφορούν σε έργα βιοκλιματικού σχεδιασμού υπαίθριων κοινοχρήστων χώρων κυρίως στάθμευσης σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα προβλέπονται αναπλάσεις:

-στο δημοτικό πάρκινγκ Μηλεών, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ

-στο κεντρικό δημοτικό πάρκινγκ Κορώπης, προϋπολογισμού 116.000 ευρώ

-στο δημοτικό πάρκινγκ Κορώπης, κοντά στην παραλία, προϋπολογισμού 235.000 ευρώ

-στην παιδική χαρά Κορώπης, προϋπολογισμού 96.000 ευρώ

-στο δημοτικό πάρκινγκ Βυζίτσας, προϋπολογισμού 165.000 ευρώ και

-στο δημοτικό πάρκινγκ Αφετών, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.

Οι μελέτες που συντάχθηκαν, αφορούν κυρίως σε παρεμβάσεις για την διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων (δημοτικών πάρκινγκ) και ειδικότερα πρόκειται για εργασίες εκσκαφών και χωματουργικών, διαμορφώσεις εδάφους με τοποθέτηση κυβόλιθων καθώς και έργα οδοποιίας. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για δίκτυο ύδρευσης και αποστράγγισης υδάτων, εργασίες πρασίνου (φύτευση νέων δέντρων) καθώς και τοποθέτηση λαμπτήρων, συστήματος αυτόματου ποτίσματος και πινακίδων σήμανσης. «Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στους υπαίθριους δημοτικούς χώρους (πάρκινγκ και παιδική χαρά) στοχεύουν στην βελτίωση της αναπτυξιακής δυναμικής των περιοχών στις οποίες θα γίνουν τα έργα αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Προβλέπονται ενεργειακές αναβαθμίσεις, διαχείριση φυσικών πόρων και υιοθέτηση «έξυπνων» εφαρμογών και καινοτόμων τεχνολογιών», αναφέρεται στις μελέτες που ενέκρινε ο δήμος Νοτίου Πηλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου