ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα ανάλογα με τον… καιρό

ηλεκτρικό-ρεύμα-ανάλογα-με-τον-καιρό-37517

Από τα… κέφια του καιρού φαίνεται να εξαρτάται η ηλεκτροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη Συκή Νοτίου Πηλίου. Στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του χωριού προκύπτει πρόβλημα και στον παραμικρό άνεμο ή βροχή ανεβοκατεβαίνει η τάση, δοκιμάζοντας τις αντοχές δημοτών και επαγγελματιών.

Σύμφωνα με επαγγελματία στη Συκή, που διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια, χθες, «με μια ψιχάλα και λίγο αέρα, η τάση του ρεύματος έπεσε. Σταμάτησαν να λειτουργούν σταθερά τηλέφωνα και επικοινωνούμε μόνο μέσω κινητού, δεν δουλεύει η τηλεόραση, το air condition».

Οπως ανέφερε η ίδια, από τις συνεχείς αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, κάηκε το ψυγείο της, ενώ προ ημερών δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες από επισκέπτες της περιοχής που δεν είχαν ούτε air condition στα δωμάτια για να ζεσταθούν.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι για ένα χρόνιο, όπως αναφέρουν, πρόβλημα. Εχουν απευθυνθεί στη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου προκειμένου να παρέμβει, αλλά και στη ΔΕΗ για να επιλυθεί το πρόβλημα και να μην αναγκάζονται να παρακολουθούν δελτία… καιρού για να προγραμματίζουν δουλειές στο σπιτικό τους ή στην επιχείρησή τους.

Εως και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. «Αν είναι δυνατό να χρειάζεται να απευθυνόμαστε στις εφημερίδες για να επιλυθεί το πρόβλημα. Λες και δεν πληρώνουμε λογαριασμούς ρεύματος, λες και είμαστε σε άλλη δεκαετία. Ερχεται Πάσχα, περιμένουμε επισκέπτες και τρέμουμε μήπως και φυσήξει και δεν έχουμε ρεύμα να τους εξυπηρετήσουμε», δήλωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αγανακτισμένη επαγγελματίας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου