ΤΟΠΙΚΑ

Πρασίνισε πρώην χωματερή

πρασίνισε-πρώην-χωματερή-53691

Μαθητές του Τρικερίου φύτεψαν τα πρώτα δέντρα και φυτά σε πρώην χωματερή

Δέντρα και φυτά, που αναφέρονται στη Βίβλο, φύτεψαν μαθητές της περιοχής του Τρικερίου σε έκταση στο χωριό, η οποία ήταν πρώην χωματερή. Η δενδροφύτευση έγινε με την ευχή ο χώρος να μετατραπεί σε ένα όμορφο άλσος τα επόμενα χρόνια.

Ηταν μία από τις πρώτες δράσεις που υλοποιήθηκαν για τη δημιουργία «βιβλικού» πάρκου στο Τρίκερι, στο πλαίσιο των εγκαινίων του φροντιστηρίου βιωσιμότητας. Κύριος σκοπός του φροντιστηρίου βιωσιμότητας που εγκαινιάστηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ιδρυμα Πατερικών Μελετών είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του γενικού και τοπικού πληθυσμού σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και πολιτισμού, καλλιέργειας επικοινωνιακών δεξιοτήτων στο πλαίσιο λειτουργίας θεματικών διαβουλεύσεων με συμμετοχή κατά περίπτωση των εμπλεκομένων μερών, της εκπαίδευσης, των ΜΜΕ, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συλλογικοτήτων.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι το φροντιστήριο βιωσιμότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι το δεύτερο στην Ελλάδα, μετά από εκείνο του Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών και θα αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου δικτύου φροντιστηρίων βιωσιμότητας που θα ιδρυθούν σε πολλούς δήμους της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου