ΤΟΠΙΚΑ

Καταφύγιο για 80 αδέσποτα στη Ζαγορά

καταφύγιο-για-80-αδέσποτα-στη-ζαγορά-53700

Ζήτημα ημερών η έκδοση άδειας και η δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

Ζήτημα ημερών αποτελεί η έκδοση άδειας από την Πολεοδομία, που θα ανάψει το πράσινο φως στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου για να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων στην περιοχή.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί πριν το καλοκαίρι και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Αποστόλη Σουλδάτο, το καταφύγιο θα χωροθετηθεί σε δημοτική έκταση στη Ζαγορά, όπου θα αναγερθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων στην περιοχή.

Το καταφύγιο θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 80 αδέσποτων ζώων, στα οποία θα παρέχεται τροφή και νερό, ενώ θα διαθέτει και ιατρείο, όπου θα γίνονται όλες οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις, από εμβόλια και αποπαρασιτώσεις, μέχρι τσιπαρίσματα και στειρώσεις.

Με τη λειτουργία του καταφυγίου, αναμένεται να επιλυθεί σημαντικά το πρόβλημα των αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, ο Δήμος στο πλαίσιο της καταπολέμησης του προβλήματος των αδέσποτων, προγραμματίζει εκτός από περισυλλογές και ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι στειρωμένα και τσιπαρισμένα.

Αυτή την περίοδο, στο ανατολικό Πήλιο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων, σύμφωνα με το σωματείο «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου», το οποίο έχει στη φροντίδα του περίπου 60 αδέσποτους σκύλους, περισσότερες από 100 γάτες και πάνω από 20 ζώα με ειδικές ανάγκες και δεν διαθέτει ούτε καν τα απαραίτητα μέσα για την φροντίδα τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου