ΤΟΠΙΚΑ

Νεκροταφείο… γατών οι Κόττες Τρικερίου

νεκροταφείο-γατών-οι-κόττες-τρικερί-55213

Σε… νεκροταφείο γατών έχει μετατραπεί ο οικισμός Κόττες στο Τρίκερι, τις τρεις τελευταίες ημέρες. Καθημερινά κάτοικοι βρίσκουν τέσσερα ή πέντε νεκρά ζώα, σε διάφορα σημεία μέσα στον οικισμό, σε γειτονιές, σε δρόμους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τρικερίου, Βασίλη Μανέτα, το φαινόμενο εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, με καθημερινά περιστατικά. «Είναι σοκαριστικό, είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει», σημείωσε ο κ. Μανέτας για τα απανωτά περισταστικά που έχουν σοκάρει τους κατοίκους στην περιοχή.

Οπως αναφέρει ο κ. Μανέτας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πληθυσμός των γατών είχε αυξηθεί στην περιοχή. «Ωστόσο, οι κάτοικοι φρόντιζαν τα ζώα. Πολλοί κάτοικοι ταΐζουν τις γάτες, ενώ και οι ψαράδες επιστρέφοντας με τα καΐκια τους, τους δίνουν ψάρια. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν μάθει την ώρα που επιστρέφουν οι ψαράδες και κατεβαίνουν στο λιμάνι», είπε.

Ωστόσο, κάποιος ή κάποιοι φαίνεται να έχουν ενοχληθεί από την παρουσία τους. «Εχουν ακουστεί κάποιες διαμαρτυρίες για τον αυξανόμενο πληθυσμό, αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες δεν αποτελεί λύση. Είναι ντροπή», σημείωσε ο ίδιος.

Κάτοικοι έχουν αγανακτήσει. Βρίσκουν άψυχα ζώα έξω από τα σπίτια τους, στους δρόμους, παντού. Ο κ. Μανέτας κατήγγειλε το συμβάν στο αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου και χθες έδωσε κατάθεση.

«Οι κάτοικοι είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ανθρώπινο χέρι κι όχι για κάποια ασθένεια που έχει προσβάλλει τον πληθυσμό», σημείωσε ο κ. Μανέτας χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει στοιχεία για την πιθανή ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου