ΤΟΠΙΚΑ

«Αποδεκατίστηκε» η Δημοτική Αστυνομία Βόλου – Η μισή υπηρεσία νόσησε από κορονοϊό

αποδεκατίστηκε-η-δημοτική-αστυνομ-62319

«Αποδεκατίστηκε» την τελευταία εβδομάδα η Δημοτική Αστυνομία Βόλου, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το ένα μετά το άλλο στελέχη νόσησαν και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τη νόσηση δημοτικών αστυνομικών, η υπηρεσία λειτουργεί με μόλις έξι υπαλλήλους, που βρίσκονται στους δρόμους και δύο γραμματείς για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών και την καταγραφή αιτημάτων και καταγγελιών.

Οι έξι υπάλληλοι ασχολούνται με κάθε υπόθεση. Από ελέγχους για παράνομη στάθμευση στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην πόλη, μέχρι και αυτοψίες, ελέγχους σε περιπτώσεις καταγγελιών, γνήσια υπογραφής κατ’ οίκον.

Οι δύο υπάλληλοι της γραμματείας, δίνουν τον δικό τους αγώνα στο τηλεφωνικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την καταγραφή των αιτημάτων τους αλλά και για την ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Νατάσσα Μορφογιάννη βρίσκεται στην υπηρεσία εκτελώντας χρέη γραμματέα για την εξυπηρέτηση των δημοτών, ενώ μένει και η ίδια μέχρι αργά για την καταχώρηση των στοιχείων.

«Ολοι οι υπάλληλοι έχουν βάλει πλάτη, κάνοντας υπερωρίες προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα η υπηρεσία παρά τις απουσίες του προσωπικού. Ακόμη και μετά την εξάντληση του ανώτατου ορίου υπερωριών, οι υπάλληλοι εξακολουθούν να μένουν στην υπηρεσία μέχρι να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη, η οποία επίσης βρίσκεται στα γραφεία για να συνδράμει στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παρά το μειωμένο προσωπικό, η «μάχη» εξακολουθεί να…μαίνεται στους δρόμους. Αυτή την περίοδο, το βάρος της Δημοτικής Αστυνομίας έχει δοθεί στο κυκλοφοριακό, όπου εντοπίζονται ξανά αυξημένες παραβάσεις από οδηγούς, που δεν παρκάρουν απλώς παράνομα, αλλά διπλοπαρκάρουν παρακωλύοντας την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, ιδίως μπροστά από τράπεζες και εμπορικά καταστήματα. Εμφαση δίνεται επίσης για την απελευθέρωση ραμπών, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα που παρεμποδίζουν την κίνηση πεζών, ΑμεΑ και μητέρων με καροτσάκια.

Οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου