ΤΟΠΙΚΑ

Φροντιστήριο βιωσιμότητας στο Τρίκερι

φροντιστήριο-βιωσιμότητας-στο-τρίκε-77960

Το δεύτερο σε όλη την Ελλάδα εγκαινιάζεται σήμερα – Θα ακολουθήσει δενδροφύτευση

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, εγκαινιάζει σήμερα, Κυριακή, στις 11:30 το πρωί, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Δήμου, στην ιστορική έδρα του το Τρίκερι.

Κύριος σκοπός του «Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας» είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του γενικού και τοπικού πληθυσμού σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και πολιτισμού, καλλιέργειας επικοινωνιακών δεξιοτήτων στο πλαίσιο λειτουργίας θεματικών διαβουλεύσεων με συμμετοχή κατά περίπτωση των εμπλεκομένων μερών, της εκπαίδευσης, των ΜΜΕ, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συλλογικοτήτων.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι το δεύτερο στην Ελλάδα, μετά από εκείνο του Δήμου Νεαπόλεως-Συκεών και θα αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου δικτύου Φροντιστηρίων Βιωσιμότητας που θα ιδρυθούν σε πολλούς δήμους της χώρας.

Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει και η πρώτη δενδροφύτευση του Βιβλικού Πάρκου του Δήμου, στο Τρίκερι που θα αποτελείται από δένδρα και φυτά που αναφέρονται στην Βίβλο.

«Η Φύση στην Τέχνη»

Στο πλαίσιο των δράσεων του φροντιστηρίου, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Φύση στην Τέχνη – Το Παράδειγμα ενός Βυζαντινού Χειρογράφου», στην αίθουσα του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρηγόριος Κωνσταντάς», στις Μηλιές.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην φωτογραφική παρουσίαση του Κώδικα Ω75 του 12ου αιώνα της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας που αποτυπώνει το μνημειώδες έργο του Διοσκουρίδη (1ος αι. μ.Χ.) «Περί Ύλης Ιατρικής» και συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 9 Ιουνίου 2022 και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι κάθε Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή από 10:00-14:00 και Σάββατο – Κυριακή κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2423086204, 6975875898.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου