ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας για τα αδέσποτα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

κραυγή-αγωνίας-για-τα-αδέσποτα-στον-δ-77969

«Δεν έχουμε εμβόλια, τσιπ, αμπούλες. Βοήθεια» γράφουν σε ανάρτησή τους οι Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου

Κραυγή αγωνία για τα αδέσποτα στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Το σωματείο «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» έχει στη φροντίδα του αυτή τη στιγμή περίπου 60 αδέσποτους σκύλους, περισσότερες από 100 γάτες και πάνω από 20 ζώα με ειδικές ανάγκες και δεν διαθέτει ούτε καν τα απαραίτητα μέσα για την φροντίδα τους.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από ανάρτησή τους στη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εδώ και τρεις μήνες, έχει κλείσει το μοναδικό κτηνιατρείο που υπήρχε στην περιοχή, και με το οποίο, σύμφωνα με τους φιλόζωους, συνεργαζόταν ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου.

«Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε τι θα γίνει με τα αδέσποτα», καταγγέλλει το σωματείο Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου, το οποίο επικαλείται συνομιλία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος φέρεται να έχει «δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τα ζώα» και ότι «έχει ενημερώσει γι΄αυτό τον δήμαρχο».

«Ο μοναδικός κτηνίατρος ερχόταν μία φορά τον μήνα και έκανε εμβόλια και έγινε φάρμακα στα αδέσποτα. Τώρα δεν έχουμε εμβόλια, τσιπ, αμπούλες. Στειρώσεις είχαμε ποτέ. Δεν έχουμε αντιδήμαρχο, δεν έχουμε πενταμελή, δύο χρόνια τώρα. Φυσικά κανείς δεν ιδρώνει… Εχουμε αυτή τη στιγμή στη φροντίδα μας πάνω από 60 αδέσποτα σκυλιά και πάνω από 100 αδέσποτες γάτες. Ζώα με ειδικές ανάγκες είναι πάνω από 20, χωρίς καμία βοήθεια. Κάποιος ας μας πει πως μπορούμε να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση και να συνεχίσουμε ουσιαστικά μόνοι μας, όταν δίδονται όπλα στον δήμο και ο δήμος είναι άφαντος. Οι λογαριασμοί της φιλοζωικής έχουν φθάσει στον Θεό. Ευτυχώς κάποιοι από το εξωτερικό βοηθούν όσο μπορούν», αναφέρεται στην αγωνιώδη ανάρτηση του σωματείου, που ζητά βοήθεια ακόμη και από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου