ΤΟΠΙΚΑ

Και άλλη επίθεση αγέλης σε δύο γυναίκες: «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»

και-άλλη-επίθεση-αγέλης-σε-δύο-γυναίκε-79357

Παρέμβαση μελισσοκόμου, που άκουσε να καλούν σε βοήθεια, απέτρεψε τα χειρότερα

Νέο περιστατικό επίθεσης αγέλης σκύλων, αυτή τη φορά σε δύο γυναίκες που έκαναν τον περίπατό τους στην περιοχή του Ανω Βόλου, βλέπει το φως της δημοσιότητας. «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε πλέον» αναφέρει η Νεκταρία Χατζηκοσμά, μία από τις δύο γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση και κατάφεραν να ξεφύγουν μετά από παρέμβαση μελισσοκόμου, που τις άκουσε να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή του Ανω Βόλου. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, Νεκταρία Χατζηκοσμά, η επίθεση σημειώθηκε σχεδόν μία ώρα μετά την αντίστοιχη, που δέχθηκε στην περιοχή της Αλλης Μεριάς η 71χρονη γυναίκα, που κατασπαράχθηκε από αγέλη σκύλων.

Οπως περιγράφει η 47χρονη Βολιώτισσα, είχαν βγει μαζί με μία φίλη της, 62 ετών, για τον καθημερινό τους περίπατο. «Βγαίνουμε και περπατάμε, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Με τον κορονοϊό και τον εγκλεισμό που ζήσαμε, έτσι ξεσκάμε. Περπατάμε, μαζεύουμε λουλούδια, χόρτα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Την περασμένη Δευτέρα, στις τέσσερις περίπου το απόγευμα, βρίσκονταν στον Ανω Βόλο, πάνω από το ύψος του νεκροταφείου, όταν δέχθηκαν απρόκλητη, όπως υποστηρίζουν, επίθεση από αγέλη αδέσποτων. «Ηταν έξι μεγαλόσωμα σκυλιά. Μόλις μας είδαν, μας επιτέθηκαν», αναφέρει η κ. Χατζηκοσμά.

Στη θέα των σκύλων να κινούνται κατά πάνω τους οι δύο γυναίκες τρομοκρατήθηκαν κι άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. «Εγώ άρχισα να τρέχω να ξεφύγω. Η φίλη μου σκόνταψε, έπεσε κάτω και τα σκυλιά της όρμησαν. Της έσκισαν το μπουφάν και τη δάγκωσαν στον μηρό», περιγράφει την επίθεση.

Οι γυναίκες καλούσαν σε βοήθεια. Τις εκκλήσεις άκουσε νεαρός μελισσοκόμος, που έχει τα μελίσσια του στην περιοχή και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Εδιωξε τα σκυλιά και οι δύο γυναίκες κατάφεραν να ξεφύγουν.

«Τρομοκρατηθήκαμε. Να βγαίνεις μία βόλτα και να κινδυνεύεις να σε φάνε τα σκυλιά; Πλέον εγώ φοβάμαι να κυκλοφορήσω. Φοβάμαι να βγω έξω. Εχω ζάχαρο. Αν με δάγκωνε ένα σκυλί, τι θα γινόταν; Η φίλη μου δέχθηκε επίθεση», σημείωσε η κ. Χατζηκοσμά ζητώντας την άμεση περισυλλογή των αδέσποτων. Η ίδια επικοινώνησε με την Αστυνομία και τον Δήμο Βόλου, αναφέροντας το περιστατικό και ζητώντας την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου