ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά μαζί με ποντίκια στο κολυμβητήριο του Βόλου (VID)

παιδιά-μαζί-με-ποντίκια-στο-κολυμβητή-80831

Αρουραίοι βγαίνουν από τα φρεάτια δίπλα από την πισίνα, όπου κολυμπούν παιδιά ηλικίας δημοτικού! – Γονείς κατέγραψαν με τα κινητά τους τις κινήσεις των τρωκτικών

Ποντίκια βγαίνουν από φρεάτια και κυκλοφορούν ανενόχλητα στους χώρους του κολυμβητηρίου Βόλου. Δίπλα από την πισίνα, στους διαδρόμους, μέσα στα αποδυτήρια. Σοκαριστικές εικόνες με τρωκτικά να κάνουν… εμφάνιση δίπλα από πισίνα, όπου κολυμπούν μικρά παιδιά, καταγράφονται σε βίντεο από κινητά γονέων, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αθλούνται τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τις τελευταίες ημέρες τόσο τα παιδιά τους, όσο και οι ίδιοι έχουν δει να κυκλοφορούν ποντίκια στους χώρους του κολυμβητηρίου Βόλου. Οπως περιγράφουν, βγαίνουν από τα φρεάτια και κυκλοφορούν στους χώρους του κολυμβητηρίου ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια, όπου τα παιδιά τους κάθονται, αλλάζουν μαγιό και ντύνονται. Είδαν ποντίκι να περιφέρεται έχοντας στο στόμα του λαστιχάκι, που είχε πέσει από τα μαλλιά κοριτσιού.

Τα περιστατικά εμφάνισης ποντικιών είναι συχνά, όπως αναφέρουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Αν ένα ποντίκι δαγκώσει ένα παιδί; Ξυπόλυτα κυκλοφορούν. Τι θα γίνει; Να κολλήσουμε τύφο εν έτει 2022;», ανέφερε αγανακτισμένη μητέρα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Γονείς διαμαρτυρήθηκαν στη Διεύθυνση Αθλητισμού για την εμφάνιση ποντικιών, αλλά και στη Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας. «Μας είπαν ότι υπάρχουν παγίδες, αλλά δεν μπαίνει φάρμακο και ότι δεν έχει γίνει απολύμανση για μεγάλο χρονικό διάστημα», μετέφερε συνομιλία με υπάλληλο του δήμου, μητέρα μικρού παιδιού.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Να μην μπορούμε να στείλουμε ούτε στο κολυμβητήριο τα παιδιά μας;» συνέχισε η ίδια.

Γονείς φρόντισαν να έχουν στη διάθεσή τους πειστήρια. Μετά τις πρώτες εμφανίσεις τρωκτικών, βρέθηκαν σε ετοιμότητα με τα κινητά στα χέρια και κατέγραψαν ποντίκια να βγαίνουν είτε από το φρεάτιο σε χώρο μπροστά από τη μεγάλη πισίνα, είτε από φρεάτιο μπροστά από τη μικρή πισίνα, με… φόντο μικρά παιδιά να κολυμπούν. Τα τρωκτικά φαίνεται να είναι… εξοικειωμένα και δεν φοβήθηκαν ούτε από τις παιδικές φωνές κατά την ώρα της προπόνησης.

«Κάθε εβδομάδα κάνουμε μυοκτονία»

Ερωτηθείς για το περιστατικό, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, υπογράμμισε ότι κάθε εβδομάδα γίνεται μυοκτονία στο κολυμβητήριο Βόλου και ότι θα γινόταν και νέα χθες το απόγευμα.

«Κάθε εβδομάδα κάνουμε μυοκτονία. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και είμαστε από πάνω. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Για όποιον ενδιαφέρεται είναι στη διάθεσή του τόσο τα αποδεικτικά για τις μυοκτονίες, όσο και για τις απολυμάνσεις και απεντομώσεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε και δεν το κάνουμε. Ισχυρότερα φάρμακα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, από τη στιγμή που υπάρχουν μικρά παιδιά στον χώρο. Εχουμε το πιο όμορφο κολυμβητήριο εξαιτίας της τοποθεσίας, αλλά ταυτόχρονα και το πιο προβληματικό. Την άνοιξη δίνουμε μάχη για τα φίλτρα που γεμίζουν από τη γύρη. Μέχρι και φίδι έχουμε βρει στο νερό. Από τον λόφο της Γορίτσας έρχονται, ποντίκια, φίδια. Είμαστε όμως από πάνω», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου