ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλαση με απουσίες, λόγω κορονοϊού

παρέλαση-με-απουσίες-λόγω-κορονοϊού-84784

Τμήματα σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων θα έχουν μικρότερη συμμετοχή, εξαιτίας κρουσμάτων

Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας ετοιμάζονται να τιμήσουν μετά από δυόμισι χρόνια ο Βόλος και η Μαγνησία. Για την 25η Μαρτίου θα γίνει διήμερος εορτασμός με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται ανήμερα της επετείου, στις 12 το μεσημέρι, με την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου.

Οι πρόβες για την παρέλαση είναι εντατικές στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές θα παρελάσουν σε άψογο βηματισμό και κυρίως εντός του αυστηρού χρονοδιαγράμματος των 40 έως 60 λεπτών που έχει τεθεί, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Στην πολιτική παρέλαση θα συμμετάσχουν 20 δημοτικά σχολεία, 18 γυμνάσια και λύκεια, δύο τμήματα σημαιοφόρων, ένα για την πρωτοβάθμια και ένα για τη δευτεροβάθμια, 20 τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, τμήματα οδηγών και προσκόπων. Συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 3.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.700 μαθητές, περί τα 400 μέλη πολιτιστικών συλλόγων και περί τους 150 προσκόπους και οδηγούς, αν και ήδη διαφαίνονται οι πρώτες απουσίες.

Τα μαζικά κρούσματα που καταγράφονται στα σχολεία τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μαθητές προκαλούν προβλήματα στις πρόβες, ενώ σε κάποια σχολεία τα τμήματα που θα παρελάσουν αναμένεται να έχουν μικρότερη από την προβλεπόμενη συμμετοχή, καθώς μαθητές νοσούν από κορονοϊό.

Ηδη στα αρμόδια γραφεία καταφθάνουν αντίστοιχα μηνύματα όχι μόνο από σχολεία, αλλά και σε τρεις περιπτώσεις πολιτιστικών συλλόγων οι οποίοι θα παρελάσουν με απουσίες.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 44 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και 11 σε εκπαιδευτικούς σε επίπεδο γυμνασίων και λυκείων και επιπλέον 53 σε μαθητές και 8 σε εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανακοινώθηκε το διήμερο πρόγραμμα του εορτασμού.

Σύμφωνα με αυτό, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός της πόλης, αύριο, παραμονή της επετείου θα γίνουν πανηγυρικές εκδηλώσεις στα σχολεία και στις 11 το πρωί κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους.

Ανήμερα της επετείου, στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες, στις 8 θα γίνει επίσημη έπαρση της σημαίας και στις 11 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Θα ακολουθήσουν στις 11:30 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου