ΤΟΠΙΚΑ

«Ποντικός» μπήκε και βγήκε σαν… κύριος από ζαχαροπλαστείο στο κέντρο του Βόλου

ποντικός-μπήκε-και-βγήκε-σαν-κύριο-84937

Με το τσιγάρο στο στόμα άνοιξε την ταμειακή, αφαίρεσε τα χρήματα και φεύγοντας έκλεισε πίσω του την πόρτα

Σαν… κύριος μπήκε και βγήκε από ζαχαροπλαστείο στο κέντρο του Βόλου 30χρονος «ποντικός», ο οποίος απέσπασε τη λεία του, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Ακόμη και όταν λίγες ώρες αργότερα υπάλληλος του καταστήματος προσερχόταν για εργασία δεν κατάλαβε τι είχε προηγηθεί, παρά μόνο όταν άνοιξε το συρτάρι του ταμείου και διαπίστωσε ότι από το εσωτερικό έλειπαν χρήματα.

Η διάρρηξη σημειώθηκε ξημερώματα προχθές Δευτέρα. Κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη, ο οποίος ήταν άνετος, χωρίς να κινεί υποψίες.

Ηταν περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, όταν άφησε έξω από το κατάστημα ποδήλατο, το οποίο, όπως αργότερα έγινε γνωστό, ήταν κλεμμένο. Πλησίασε στην κεντρική πόρτα και την παραβίασε σε επιδεξιότητα, χωρίς να προκαλέσει ζημιά.

Μπήκε στον χώρο και κατευθύνθηκε απευθείας στο ταμείο. Οπως χαρακτηριστικά αποτυπώθηκε στο βίντεο της κάμερας ασφαλείας, στο στόμα του είχε αναμμένο τσιγάρο. Δεν φορούσε ούτε μάσκα για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του, ούτε γάντια για να αποφύγει να αφήσει αποτυπώματα.

Ανοιξε το συρτάρι και αφαίρεσε από μέσα το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα. Αφησε μόνο λίγα κέρματα των είκοσι και δέκα λεπτών. Κατευθύνθηκε με σταθερές κινήσεις προς την έξοδο και βγαίνοντας έκλεισε και την πόρτα, πριν καβαλήσει το γυναικείο ποδήλατο και απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο άνθρωπος που κινήθηκε σαν… σκιά δεν έγινε αντιληπτός ούτε από θαμώνες ή υπαλλήλους καταστήματος, που εκείνη την ώρα λειτουργούσε ακριβώς απέναντι. Κανείς δεν κατάλαβε κάποια ύποπτη κίνηση.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ακόμη και ο υπάλληλος που λίγες ώρες αργότερα άνοιξε το κατάστημα, δεν κατάλαβε τι είχε προηγηθεί, παρά μόνο όταν άνοιξε το ταμείο και στη συνέχεια ενημέρωσε και γύρισαν πίσω το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας.

Για τον 30χρονο, το κεντρικό ζαχαροπλαστείο ήταν ο δεύτερος στόχος. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε «χτυπήσει» σε βενζινάδικο στην Κ. Καρτάλη.

Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο υπάλληλος της επιχείρησης εξυπηρετούσε εκείνη την ώρα πελάτη, κατευθύνθηκε προς το ταμείο και πήρε από το εσωτερικό τις εισπράξεις, περίπου 360 ευρώ, πριν απομακρυνθεί.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, καθώς απουσίαζε ο ένας εκ των δύο βασικών μαρτύρων. Ο 30χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι οι πράξεις του δεν ήταν συνειδητές. «Ημουν εκτός ελέγχου. Εκτός εαυτού», φέρεται να δήλωσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου