ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος για τη μελέτη του Ελικοδρομίου

ανάδοχος-για-τη-μελέτη-του-ελικοδρομί-86627

Προκειμένου να λειτουργεί ως πάρκο τεσσάρων εποχών

Σε Ενωση Γραφείων Μελετών κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση του πολιτιστικού άλσους «Ανδρέας Βαλαχής». Η δαπάνη για τη μελέτη διαμορφώνεται στο ποσό των 470.808,16 ευρώ και τη διεκδίκησαν συνολικά τρία μελετητικά γραφεία.

Μετά την αποσφράγιση των προσφορών και τον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου προχώρησε σε κατακύρωση του διαγωνισμού κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και προβλέπονται παρεμβάσεις 7,2 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσημη παρουσίασή του στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Στόχος του Δήμου Βόλου είναι το πάρκο να λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου. Δράσεις όπως η άθληση, η αναψυχή, η εκπαίδευση θα προωθούνται στις δομές που θα δημιουργηθούν και θα συμπληρώνουν τις ήδη υπάρχουσες, όπως γήπεδα μπάσκετ, παιδική χαρά, καφετέρια, εστιατόριο, ανοιχτό θέατρο, πολιτιστικό κέντρο.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην περιοχή, που αναμένεται στην κυριολεξία να μεταμορφωθεί και να αναβαθμιστεί, αποτελώντας πόλο έλξης για δημότες κάθε ηλικίας, για αναψυχή, περίπατο, ξεκούραση.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου