ΤΟΠΙΚΑ

Πρασινίζουν οι διαχωριστικές νησίδες στην πόλη

πρασινίζουν-οι-διαχωριστικές-νησίδε-104237

Νέες φυτεύσεις από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου και εργασίες κοπής χόρτων και εξωραϊσμού πάρκων και πλατειών

Πρασινίζουν οι διαχωριστικές νησίδες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες στην πόλη. Συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου προχώρησαν σε καθαρισμό των νησίδων και νέες φυτεύσεις με φυτά, τα οποία όταν ανθίσουν θα δώσουν εντυπωσιακό χρώμα στους δρόμους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Γιώργο Πράττο, στις νησίδες της οδού 2ας Νοεμβρίου και Παγασών μπήκαν νέα φυτά, όπως λικιδάμβαρη, στρατηγός και καλλιστήμονας αλλά και πικροδάφνη, η οποία όταν «φουντώσει» δεν θα κρύβει την ορατότητα.

«Πρόκειται για φυτά που επιλέχθηκαν από τους γεωπόνους της υπηρεσίας και τα οποία δεν θα ομορφύνουν απλώς τις νησίδες αλλά θα δώσουν εντυπωσιακό χρώμα μόλις ανθίσουν», σχολίασε ο κ. Πράττος.

Αυτή την περίοδο, η διεύθυνση Πρασίνου προχωρά σε καθαρισμούς από χόρτα και εξωραϊσμούς σε πάρκα και πλατείες της πόλης, ενώ επίσης καθαρισμοί και κλαδέματα, όπου κριθεί αναγκαίο, γίνονται στη ζώνη των Αλυκών έως τα Αϊβαλιώτικα. Καθαρίζονται πάρκα, νησίδες ακόμη και χώροι στις στάσεις των λεωφορείων.

«Δυστυχώς, η μάχη που δίνουμε ενάντια στα αγριόχορτα είναι άνιση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Οι βροχές της προηγούμενης χρονικής περιόδου και τα διαστήματα ηλιοφάνειας είχαν ως αποτέλεσμα να ξαναφουντώσουν χόρτα που είχαμε κόψει προ 15ημέρου. Ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται για να μην υπάρχουν προβλήματα στους δημόσιους χώρους», τονίζει ο κ. Πράττος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου