ΤΟΠΙΚΑ

Σε λευκό κλοιό τα σχολεία στο Πήλιο

σε-λευκό-κλοιό-τα-σχολεία-στο-πήλιο-106279

Διακόπηκαν εξαιτίας του χιονιά τα μαθήματα στη Σκιάθο και οι μαθητές έφυγαν άρον – άρον

Αρον – άρον έφυγαν χθες από τα σχολεία οι μαθητές στον Δήμο Σκιάθου, μόλις χτύπησε η κακοκαιρία «Φίλιππος». Οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στα μαθήματά τους χθες το πρωί, ωστόσο δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το σχολικό πρόγραμμα.

Για την ακρίβεια έγινε μόνο η πρώτη ώρα των μαθημάτων. Η χιονόπτωση που εκδηλώθηκε στο νησί εντάθηκε και από τον Δήμο κρίθηκε αναγκαία η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Από τις 9 και μετά ειδοποιήθηκαν γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους και τα μαθήματα συνεχίστηκαν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστά παρέμειναν και χθες όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, πλην του δημοτικού σχολείου Καλών Νερών που λειτούργησε κανονικά. Στο Πήλιο, χιονόπτωση και παγετός κράτησαν για μία ακόμη ημέρα κλειστές τις σχολικές μονάδες. Επίσης δεν λειτούργησαν τα σχολεία στην Ανάβρα, το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο Πορταριάς και το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στη Δράκεια.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία στο Νότιο Πήλιο

Με απόφαση που εξέδωσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, και σήμερα, Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Θα λειτουργήσουν ωστόσο τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στα Καλά Νερά και στην Ανω Γατζέα.

Κλειστό θα είναι και σήμερα το σύνολο των σχολικών μονάδων στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου