ΤΟΠΙΚΑ

«Φίλιππος» και κορονοϊός έκλεισαν σχολεία στο Πήλιο

φίλιππος-και-κορονοϊός-έκλεισαν-σχ-108965

Ανεστάλη η λειτουργία τμήματος στην Αργαλαστή, λόγω μαζικών κρουσμάτων

Η κακοκαιρία «Φίλιππος», που εκδηλώθηκε χθες και στη Μαγνησία με χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο, αλλά και μαζικά κρούσματα κορονοϊού σε τμήμα σχολείου στην Αργαλαστή, κράτησαν χθες κλειστές σχολικές μονάδες στον νομό και αρκετά μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που εκδηλώθηκε από νωρίς το πρωί, με απόφαση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου ανεστάλη η λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην περιοχή.

Επίσης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, τα σχολεία δεν λειτούργησαν λόγω της χιονόπτωσης, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία Καλών Νερών και Ανω Γατζέας.

Κλειστά παρέμειναν επίσης τα σχολεία στην Ανάβρα, στη Δράκεια και στην Πορταριά με αποφάσεις δημάρχων και με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ανεστάλη η λειτουργία, λόγω κορονοϊού

Χθες ανακοινώθηκε και επίσημα η αναστολή λειτουργίας τμήματος της στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής, καθώς νόσησε από κορονοϊό το 50%+1 των μαθητών. Το τμήμα θα παραμείνει κλειστό έως και τις 12 Μαρτίου.

Εξάλλου, ανακοινώθηκαν επιπλέον 140 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Μαγνησία. Πρόκειται για 42 μαθητές, 8 εκπαιδευτικούς και μία καθαρίστρια σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και για 74 μαθητές και 15 εκπαιδευτικούς σε 37 σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πού θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία

Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Θα λειτουργήσουν μόνο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Καλών Νερών.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου