ΤΟΠΙΚΑ

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στα σχολεία μετά το τριήμερο

στο-κόκκινο-τα-κρούσματα-στα-σχολεί-111163

Ρεκόρ με 329 μολύνσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό – Σχεδόν το 1/5 των κρουσμάτων του Φεβρουαρίου σε μία ημέρα

Στο «κόκκινο» οι σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, μετά το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας. Καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού με συνολικά 329 μολύνσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χθεσινά κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων αντιστοιχούν στο 20% των κρουσμάτων, που καταγράφηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χθες υπήρξε εισήγηση για την αναστολή λειτουργίας τμήματος στο δημοτικό σχολείο Αργαλαστής, καθώς νόσησε το 50%+1 των μαθητών. Συνολικά στην πρωτοβάθμια νόσησαν 145 μαθητές, 21 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και δύο άτομα από το βοηθητικό προσωπικό σχολείων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στους μαθητές είναι σχεδόν το 1/5 των κρουσμάτων του Φεβρουαρίου, που ήταν από τους χειρότερους επιδημιολογικά μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ.Π.Ε. τον Φεβρουάριο νόσησαν συνολικά 670 μαθητές, 93 εκπαιδευτικοί, 67 άτομα βοηθητικό προσωπικό και ανεστάλη η λειτουργία τεσσάρων τμημάτων. Τον Ιανουάριο είχαν νοσήσει 696 μαθητές, 107 εκπαιδευτικοί, τρία άτομα βοηθητικό προσωπικό και είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.

Αντίστοιχα υψηλός ήταν και ο αριθμός των μολύνσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Καταγράφηκαν 138 κρούσματα σε μαθητές, 22 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε καθαρίστρια σχολείου.

«Δυστυχώς, καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί τόσο όταν τα σχολεία λειτουργούν, όσο και όταν βρίσκονται με την οικογένειά τους και τις παρέες τους. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μοιράζεται σε 110 σχολικά τμήματα», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας.

Ο ίδιος ζήτησε προσοχή και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, προς τους οποίους μάλιστα υπάρχουν συστάσεις να κάνουν αναφορά στην πανδημία και στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

«Πάντα μετά από διακοπές, αργίες, Σαββατοκύριακα παρατηρείται έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού. Αυτό που φαίνεται είναι ότι το σχολείο δρα προστατευτικά με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ αντίθετα ότι υπάρχει χαλάρωση των μέτρων όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν. Εκείνο που μας απασχολεί είναι ότι ακόμη δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση και τα κρούσματα σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου