ΤΟΠΙΚΑ

Του χρέωσαν έξι ευρώ για ανανέωση κάρτας!

του-χρέωσαν-έξι-ευρώ-για-ανανέωση-κάρτ-116362

Προμήθεια από τράπεζα σε βάρος ιδιώτη, που είδε από τον λογαριασμό μισθοδοσίας που διατηρεί να λείπει ποσό

Ποσό έξι ευρώ παρακράτησε από τον λογαριασμό πελάτη της τράπεζα για την ανανέωση της χρεωστικής του κάρτας. Πρόκειται για λογαριασμό, που ο Βολιώτης άνοιξε για να εξυπηρετήσει τη μισθοδοσία του.

Οταν η χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιεί έληξε χρονικά, η τράπεζα φρόντισε να του στείλει ανανεωμένη, όχι όμως με το… αζημίωτο. Οταν επιχείρησε να την ενεργοποιήσει στο ΑΤΜ, διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του έλειπαν έξι ευρώ.

Πρόκειται για την προμήθεια που κράτησε η συγκεκριμένη τράπεζα προκειμένου να ανανεώσει τη χρεωστική κάρτα, προκαλώντας την εύλογη διαμαρτυρία του συναλλασσόμενου.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Ενωση Καταναλωτών Βόλου και όπως σημείωσε ο πρόεδρος, Αλέκος Κουτσελίνης, δεν είναι η πρώτη φορά που καταναλωτής διαμαρτύρεται για αντίστοιχη προμήθεια.

«Παλιότερα, ως Ενωση, είχαμε προσφύγει στη δικαιοσύνη για παράνομες χρεώσεις τραπεζών σε βάρος των ίδιων των πελατών τους και είχε κριθεί ότι οι τράπεζες δεν πρέπει να χρεώνουν τέτοιες υπηρεσίες, όταν παίρνουν προμήθεια από άλλες τραπεζικές συναλλαγές που εκτελούνται. Οι τράπεζες όμως κρύβονται πίσω από «ψιλά» γράμματα στις συμβάσεις που υπογράφουν οι πελάτες κατά την έναρξη της συνεργασίας μαζί τους, με αποτέλεσμα τα περιθώρια αντίδρασης των καταναλωτών να είναι περιορισμένα. Σε κάθε περίπτωση θα εξετάσουμε εκ νέου το θέμα», σημείωσε ο κ. Κουτσελίνης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου