ΤΟΠΙΚΑ

Αποκριά στη σκιά του κορονοϊού και του πολέμου για την εστίαση

αποκριά-στη-σκιά-του-κορονοϊού-και-του-118369

Καταστήματα προχώρησαν σε στολισμό και προετοιμάζονται για ένα δυνατό τετραήμερο απουσία άλλων εκδηλώσεων στην πόλη

Την Αποκριά μετά από δύο ολόκληρα χρόνια απαγορεύσεων εξαιτίας της πανδημίας, ετοιμάζεται να γιορτάσει φέτος ο χώρος της εστίασης και στη Μαγνησία. Ωστόσο το κλίμα κεφιού συνεχίζει να επισκιάζει ο φόβος του κορονοϊού και τις τελευταίες ημέρες ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία και που έχει επηρεάσει την ψυχολογία όλου του κόσμου.

Στον Βόλο ούτε και φέτος όπως και πέρυσι εν μέσω πανδημίας, δεν πρόκειται να γίνουν εκδηλώσεις για την Αποκριά. Δεν θα στρωθεί επίσης το σαρακοστιανό τραπέζι που κάθε χρόνο διοργάνωνε ο Δήμος Βόλου, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα για να γιορτάσει με τους πολίτες τα παραδοσιακά κούλουμα.

«Αυτό έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μία θεωρητικά συνεπάγεται ότι περισσότερος κόσμος θα απευθυνθεί στην εστίαση για να γιορτάσει, από την άλλη, ακριβώς η απουσία δημοτικών εκδηλώσεων ενδεχομένως να κρατήσει αρκετούς στο σπίτι», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου ήδη αρκετά καταστήματα έχουν προχωρήσει σε στολισμό ενόψει της Αποκριάς και προετοιμάζονται για ένα «δυνατό» τετραήμερο, από σήμερα, Παρασκευή έως και την Καθαρά Δευτέρα, καιρού… επιτρέποντος.

«Σε αρκετά καταστήματα θα ντυθεί το προσωπικό και διοργανώνονται εκδηλώσεις, οι οποίες όμως θα γίνουν στο πλαίσιο των μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν, τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους. Το θέμα είναι να βοηθήσει ο καιρός για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι εξωτερικοί χώροι και να ανακάμψουμε οικονομικά», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο δεκαήμερο είναι τραγικό στον χώρο της εστίασης. Η κίνηση είναι στο ναδίρ, γεγονός που αποδίδεται τόσο στην άσχημη ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί με τον φόβο για τον κορονοϊό αλλά και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Ανασταλτικός παράγοντας για εξόδους αποτελεί επίσης η αύξηση του κόστους ενέργειας που καίει τα νοικοκυριά, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που «κρατήθηκαν» για να μπορέσουν να βγουν αυτό το τετραήμερο.

«Δυστυχώς φέτος, μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον φόβο που εξακολουθεί να υπάρχει για τον κορονοϊό. Το εορταστικό κλίμα επισκιάζει ο πόλεμος στην Ουκρανία που μας έχει επηρεάσει αρνητικά όλους σε ανθρώπινο επίπεδο. Εστω κι έτσι θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε και να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος των εξόδων που διογκώνονται μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε ο χώρος της εστίασης», αναφέρει ο πρόεδρος της εστίασης στη Μαγνησία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου