ΤΟΠΙΚΑ

Πρόκληση ο πανεπιστημιακός «Καλλικράτης» έως τέλος Μαρτίου

πρόκληση-ο-πανεπιστημιακός-καλλικρ-118438

Η πρυτανεία ζήτησε από τα τμήματα να εκφράσουν τις απόψεις τους – Το Π.Θ. ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μόλις το 2019

Πρόκληση συνιστά για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο νέος πανεπιστημιακός «Καλλικράτης», που έχει στα σκαριά το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Ηδη η πρυτανεία με έγγραφό της έχει καλέσει τα τμήματα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα εξεταστούν σε συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Το παραπάνω έγινε γνωστό από τον αντιπρύτανη Χαράλαμπο Μπιλλίνη, στον απόηχο της προχθεσινής συνεδρίασης της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Τα Πανεπιστήμια καλούνται έως τις 31 Μαρτίου να καταθέσουν εισηγήσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, οι οποίες, πάντως, δεν θα επηρεάσουν το φετινό μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Εχει ζητηθεί από τα τμήματα να καταθέσουν τις απόψεις τους. Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε περαιτέρω αλλαγές στο Π.Θ., το οποίο ολοκλήρωσε το μεγάλο στοίχημα της συγχώνευσής του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μόλις πριν από τρία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα νέα μας τμήματα δεν έχουμε ακόμη αποφοίτους. Πώς να αξιολογήσουμε την απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας;», διερωτήθηκε ο κ. Μπιλλίνης.

Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019, με την απορρόφηση των δύο ΤΕΙ, τη σύσταση 17 νέων τμημάτων που συμπλήρωσαν τα 18 υφιστάμενα και την υποδοχή νέων φοιτητών και ακαδημαϊκών. Ηταν ένα μεγάλο εγχείρημα για το οποίο απαιτήθηκε σχεδόν ένας χρόνος διαβουλεύσεων, συστηματικού σχεδιασμού και οργάνωσης και είναι αμφίβολο αν υπάρχουν περιθώρια για το Π.Θ. να προχωρήσει σε νέες αλλαγές και μάλιστα τόσο σύντομα χρονικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου