ΤΟΠΙΚΑ

«Πρέπει να χαθεί ζωή για να βρεθεί λύση;» ~ Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για το δράμα σε χωριό του Πηλίου

πρέπει-να-χαθεί-ζωή-για-να-βρεθεί-λύση-118470

Στον απόηχο του δημοσιεύματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μιλούν και για τον κίνδυνο, που διατρέχει ο πατέρας από τον γιο του, ο οποίος εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά

«Πρέπει να χαθεί ανθρώπινη ζωή για να βρεθεί λύση;» το νέο ξέσπασμα κατοίκων, στον απόηχο του δημοσιεύματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το ανθρώπινο δράμα, που εκτυλίσσεται δίπλα από τα σπίτια τους σε χωριό του Πηλίου. Εκεί όπου πατέρας και γιος ζουν σε άθλιες συνθήκες τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει τέλος στο μαρτύριό τους.

Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, πατέρας και γιος ζουν σε σπίτι σχεδόν γκρεμισμένο. Τμήματα της οροφής του παλιού σπιτιού έχουν καταρρεύσει, τα κουφώματα και η πόρτα έχουν φαγωθεί με αποτέλεσμα να περνούν μέσα κρύο, νερό από τη βροχή ακόμη και χώμα όταν φυσάει. Ούτε μπάνιο ούτε καν τουαλέτα δεν υπάρχει στο σπίτι της οικογένειας που ζει σε πρωτόγνωρες συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι το ίδιο σπίτι, από το οποίο, τον Νοέμβριο του 2018, είχε απομακρυνθεί ένα τετράχρονο αγοράκι, με εισαγγελική παρέμβαση, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο το περιβάλλον στο οποίο ζούσε. Σήμερα, το 8χρονο παιδί είναι ασφαλές σε δομή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου είχε μεταφερθεί συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, μετά από μεγάλη κινητοποίηση κοινωνικών και εισαγγελικών υπηρεσιών.

Στο σπίτι απέμειναν πατέρας και γιος, ο παππούς δηλαδή και ο θείος του μικρού παιδιού, το δράμα των οποίων συνεχίζεται. Χθες, κάτοικοι επικοινώνησαν εκ νέου με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος για πατέρα και γιο. Ο 69χρονος πατέρας κινδυνεύει από τον ίδιο του τον γιο που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσης.

«Λίγο μετά τις γιορτές, ο γιος επέστρεψε στο σπίτι, μετά από έναν μήνα νοσηλείας του σε δομή. Αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα αλλά δεν παίρνει τα φάρμακά του και γίνεται επιθετικός. Χτυπά τον πατέρα του, τον βγάζει έξω από το σπίτι μέσα στο κρύο», περιγράφουν κάτοικοι.

«Πριν από λίγες μέρες βρήκαμε τον 69χρονο έξω από το σπίτι να κλαίει σαν μωρό παιδί. Ο γιος του τον είχε πετάξει έξω. Ηταν με τις σαγιονάρες και είχε μελανιάσει από το κρύο. Επί ώρα προσπαθούσαμε να πείσουμε τον γιο του να ανοίξει να μπει ο πατέρας του μέσα. Δεν τον πείθαμε με τίποτα. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε εμείς παράθυρο για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την πόρτα. Εκείνος εξαγριώθηκε. Αρχισε να πετά μαγειρικά σκεύη, έχυσε όλο το πετρέλαιο που προοριζόταν για τη θέρμανσή τους, δεν άφησε τίποτα όρθιο», λένε, αναφερόμενοι στο περιστατικό της περασμένης Κυριακής, οπότε κλήθηκε να επέμβει αστυνομία.

Οπως αναφέρουν δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχο περιστατικό. Ο γιος έχει χτυπήσει με γροθιές τον πατέρα του στο κεφάλι και συχνά γίνεται βίαιος.

«Χρειάζονται βοήθεια και οι δύο. Πρέπει να φύγουν από εκεί μέσα. Δεν είναι ζωή αυτή. Ούτε τα ζώα μας δεν ζουν σε τέτοιες συνθήκες και επιπλέον κινδυνεύει μία ζωή. Θα πρέπει να χαθεί άνθρωπος για να δοθεί επιτέλους λύση;», ξεσπούν.

Κάποιοι ανέφεραν ότι θα προσφύγουν στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας παρέμβαση για την περίπτωση της οικογένειας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οπως επισημαίνουν, την οικογένεια προσπαθεί να στηρίξει ο Δήμος μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του, ωστόσο, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες, καθώς υπάρχουν και ιατρικά προβλήματα που εμπίπτουν σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου