ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό το εργοτάξιο στα Καλά Νερά ~ Δεν έχει εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

χωρίς-νερό-το-εργοτάξιο-στα-καλά-νερά-120405

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί η αντιπολίτευση τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, ο οποίος δεν έχει ακόμη υδροδοτήσει τη μεγάλη τουριστική επένδυση, που υλοποιείται

Διαδικασίες σε βάρος του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορώντας τον για παράβαση καθήκοντος, με φόντο τη μεγάλη τουριστική επένδυση που εξελίσσεται στα Καλά Νερά, μετ’ εμποδίων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, η πολεμική τακτική ενάντια στην τουριστική επένδυση στα Καλά Νερά συνεχίζεται, καθώς μέχρι στιγμής και παρά την απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο, έως και σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί αίτημα της εταιρείας για σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και το έργο υλοποιείται μετά δημοτικών… εμποδίων.

Η επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ στα Καλά Νερά έχει ξεκινήσει, ωστόσο οι ανάγκες σε νερό για την κατασκευή του έργου καλύπτονται με… υδροφόρες! Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αγνοεί συστηματικά εδώ και μήνες αίτημα της εταιρείας για παροχή απλής σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο δήμαρχος είχε ζητήσει να σταματήσουν οι εργασίες και στην ίδια έκταση, την οποία η εταιρεία αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ, να υλοποιηθεί το έργο των… Σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

Το θέμα για την υδροδότηση της επένδυσης είχε συζητηθεί προ μηνός περίπου στο δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Ο κ. Παπαδημητρίου είχε ζητήσει να εισαχθεί προς συζήτηση εκτάκτως κατηγορώντας τον δήμαρχο για καταστροφική πολιτική σε βάρος του δήμου, με αφορμή τη μη ικανοποίηση του αιτήματος της εταιρείας.

Η πίεση που ασκήθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση είχε ως αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση για την υδροδότηση της επένδυσης προκειμένου τα έργα να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

«Εως και σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει να κατασκευάζει το έργο, καλύπτοντας τις ανάγκες σε νερό με υδροφόρες. Στην περιοχή υπάρχει δίκτυο ύδρευσης. Το μόνο που απαιτείται είναι να δοθεί έγκριση για να γίνει σύνδεση με αυτό και να πάρει νερό το εργοτάξιο. Ωστόσο εδώ και έναν μήνα περίπου, ο κ. Μιτζικός δεν εφαρμόζει την απόφαση που έλαβε το ανώτατο όργανο του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής», τονίζει ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μάλιστα, προειδοποίησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οπότε και το θέμα ξανασυζητήθηκε ότι θα κινήσει σε βάρος του δημάρχου διαδικασίες για παράβαση καθήκοντος με αφορμή τη μη εφαρμογή απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την υδροδότηση της επένδυσης. «Εάν ο Δήμος δεν εφαρμόσει και μάλιστα άμεσα την απόφαση, θα κινήσουμε σε βάρος του διαδικασίες», τονίζει ο κ. Παπαδημητρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου