ΤΟΠΙΚΑ

Ογκοι χιονιού έδειξαν stop σε λεωφορεία

ογκοι-χιονιού-έδειξαν-stop-σε-λεωφορεία-184047

Χωρίς δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας έμειναν και χθες πέντε χωριά του Πηλίου. Κάτοικοι σε Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, Αγιο Λαυρέντιο και Δράκεια ήταν συγκοινωνιακά αποκλεισμένοι ενώ για τις αναγκαίες μετακινήσεις τους θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα δικά τους οχήματα.

Οι δρόμοι στο Πήλιο, μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ελπίς» ήταν ανοιχτοί ήδη από προχθές και μάλιστα συνεργεία είχαν προχωρήσει και στη ρίψη αλατιού για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στο οδόστρωμα.

Τα αποχιονιστικά πέρασαν από τις οδικές αρτηρίες, απομάκρυναν από το οδόστρωμα τον όγκο του χιονιού, ο οποίος όμως συγκεντρώθηκε σε… βουνά, όπου υπήρχε διαθέσιμος χώρος. Σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους, όπου επιχειρούν αναστροφές τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, είχαν συγκεντρωθεί όγκοι χιονιού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν δρομολόγια, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί!

«Δεν μπορούμε να εκτελέσουμε δρομολόγια καθώς τα λεωφορεία δεν έχουν πού να στρίψουν. Θα μπορέσουν να πάνε στα χωριά, αλλά δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Στις στάσεις όπου γίνεται αναστροφή υπάρχουν όγκοι χιονιού», εξήγησε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Μόλις χθες, ξεκίνησε η σταδιακή απομάκρυνση των παγωμένων όγκων χιονιού από κεντρικά σημεία των χωριών, προκειμένου να μπορέσουν να εκτελεστούν τουλάχιστον σήμερα κάποια δρομολόγια.

Όπως εκτιμά ο κ. Κολυνδρίνης, σήμερα θα μπορέσουν να γίνουν τα δρομολόγια σε Δράκεια, Αγιο Λαυρέντιο και Μηλιές, ωστόσο είναι αμφίβολο αν το ίδιο θα μπορέσει να γίνει για τις Πινακάτες και τη Βυζίτσα. Σημειώνεται ότι δρομολόγια προς τα χωριά γίνονται πρωί και μεσημέρι.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου