ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούσε… κουβέρτα για να σκεπαστεί

ζητούσε-κουβέρτα-για-να-σκεπαστεί-186001

Νέα κινητοποίηση προχθές Δευτέρα τις απογευματινές ώρες για την παροχή βοήθειας σε νεαρή άστεγη, η οποία περιφερόταν στους δρόμους, ζητώντας από τους περαστικούς να της δώσουν μια κουβέρτα για να ζεσταθεί! Πρόκειται για τη νεαρή άστεγη, που είχε εντοπιστεί την περασμένη Κυριακή το πρωί στην είσοδο πολυκατοικίας, προσπαθώντας να προστατευτεί από το κρύο.

Τη νεαρή γυναίκα, που κυκλοφορούσε στην παραλία της πόλης, στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας, εντόπισε φοιτήτρια, στην οποία απευθύνθηκε η γυναίκα, ρωτώντας την αν έχει να της δώσει μία κουβέρτα για να σκεπαστεί, επειδή κρύωνε.

Αμεσα η φοιτήτρια επικοινώνησε με τον Δήμο Βόλου, ενημερώνοντας για τη νεαρή άστεγη, προκειμένου να της παρασχεθεί βοήθεια. Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλαρη, κινητοποίησε συνεργείο της κοινωνικής υπηρεσίας, που βρήκε τη νεαρή γυναίκα να περιφέρεται στην κεντρική αγορά της Ερμού.

Προσφέρθηκαν να την εντάξουν στο Κοινωνικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων, όπου εκτός από θέρμανση παρέχονται σίτιση και δυνατότητα διανυκτέρευσης, η ίδια όμως ήταν ανένδοτη. Δεν επιθυμούσε να μπει σε καμία δομή, αρνούμενη κάθε βοήθεια, όπως και την περασμένη Κυριακή, όταν για την περίπτωσή της κινητοποιήθηκε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Στη νεαρή γυναίκα, που το μόνο που φέρεται να επιθυμεί είναι να επιστρέψει στη Βουλγαρία, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν έχει εκεί οικογένεια ή πώς βρέθηκε στον Βόλο και τι προβλήματα αντιμετωπίζει, δόθηκαν ζεστά ρούχα, γάντια, κασκόλ και σκούφος.

Στο μεταξύ, το βράδυ προχθές Δευτέρα στο Κοινωνικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων φιλοξενήθηκαν συνολικά πέντε άτομα, τρία που είχαν απευθυνθεί από την πρώτη στιγμή στη δομή προκειμένου να διανυκτερεύσουν και επιπλέον δύο που δέχθηκαν να βοηθηθούν, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της κοινωνικής υπηρεσίας της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και μετά από αναφορές πολιτών για δημότες που ξεπαγιάζουν στο κρύο.

Υπενθυμίζεται ότι στον Βόλο λειτουργούν τρεις χώροι που προσφέρουν μία ζεστή γωνιά για να απαγκιάσουν δημότες που είτε είναι άστεγοι είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης και ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών τους.

Συγκεκριμένα, σε 24ωρη λειτουργία είναι το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη (τηλ. 24210 91760) όπου εκτός από την παραμονή προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες

Λειτουργούν επίσης το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τηλ. 20252) και το ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι υποβάλλονται σε υποχρεωτικό καθημερινό έλεγχο rapid test.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου