ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύει να χαθεί ολόκληρο καλντερίμι

κινδυνεύει-να-χαθεί-ολόκληρο-καλντερ-190799

Οδηγεί από τον δρόμο του Ανηλίου προς την κεντρική πλατεία και έχει υποστεί καθίζηση

Ολόκληρο καλντερίμι κινδυνεύει να χαθεί στην περιοχή του Ανηλίου του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, αν δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις αποκατάστασής του.

Πρόκειται για καλντερίμι που ενώνει τον δρόμο με την κεντρική πλατεία του χωριού και στο οποίο σημειώθηκε εκτεταμένο κατολισθητικό φαινόμενο, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Όπως περιγράφει ο αντιδήμαρχος, Αποστόλης Σουλδάτος, έγιναν κατολισθήσεις στα πρανή, με αποτέλεσμα το καλντερίμι να έχει υποστεί βύθιση ενός μέτρου! «Εχει πέσει το μισό και το άλλο μισό αιωρείται», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα εργασίες αποκατάστασής του. «Το καλντερίμι κινδυνεύει να χαθεί σε περίπτωση νέων έντονων κατολισθητικών φαινομένων», σημείωσε.

Όπως εξήγησε για την αποκατάστασή του θα πρέπει να γίνει μελέτη προκειμένου να προκύψουν οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν.

Εξάλλου, σε αναμονή μηχανικού που θα προχωρήσει σε αυτοψία, βρίσκεται ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου και για την περίπτωση δημοτικού κτιρίου. Πρόκειται για το πρώην δημαρχείο Τσαγκαράδας, που αποτελείται από δύο κτίρια, το παλιό και το νέο.

Στην ένωση των δύο κτιρίων, έχει προκληθεί ρωγμή, η οποία σταδιακά μεγαλώνει. Το φαινόμενο δεν αποκλείεται να οφείλεται σε καθίζηση του εδάφους, είναι όμως έργο του μηχανικού να ελέγξει το κτίριο, να αποφανθεί για το πρόβλημα και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Δεν πρόκειται για κτίριο «κουφάρι», αλλά για κτίριο που φιλοξενεί την οικονομική υπηρεσία, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και το γραφείο του προέδρου της Κοινότητας και θα πρέπει επίσης να αποκατασταθεί άμεσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου