ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύεται ο τομέας καθαριότητας

ενισχύεται-ο-τομέας-καθαριότητας-190810

Υπόγειους κάδους και σύστημα αποκομιδής προμηθεύεται ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στην ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας, που προσφέρει στους δημότες, προχωρά ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Ηδη ο Δήμος έχει παραλάβει ένα ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο για την κάλυψη των αναγκών του και αναμένει την προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία σε κάθε χωριό.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μουρεσίου, Αποστόλη Σουλδάτο, ο προγραμματισμός αφορά στην εγκατάσταση συνολικά 12 υπόγειων κάδων. Πρόκειται για διπλούς κάδους για την εναπόθεση σύμμεικτων απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης, χωρητικότητας 3.000 λίτρων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία, κυρίως πλατείες, σε κάθε ένα από τα χωριά της περιοχής. Κάδοι επίσης θα εγκατασταθούν σε πολυσύχναστα σημεία και στους παραλιακούς οικισμούς.

«Οι θέσεις έχουν ήδη επιλεγεί», σημείωσε ο κ. Σουλδάτος, μιλώντας για ένα έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο». Στον ίδιο προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και η προμήθεια ενός γερανού, ο οποίος θα προσαρμοστεί σε υπάρχον απορριμματοφόρο για την εξυπηρέτηση της αποκομιδής των σκουπιδιών από τους υπόγειους κάδους.

Προσφορές για επιπλέον οχήματα

Σύμφωνα με τον κ. Σουλδάτο, αυτή τη στιγμή ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, αναμένει προσφορές από ιδιώτες για την προμήθεια επιπλέον οχημάτων που έχουν κριθεί αναγκαία για την ενίσχυση του στόλου του.

Πρόκειται για μικρότερα απορριμματοφόρα που θα συμβάλλουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ένα πλυντήριο κάδων, ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα καλαθοφόρο και υπηρεσιακά οχήματα.

«Ερευνούμε αν μπορούμε να προμηθευτούμε τα αναγκαία οχήματα μέσω leasing», ανέφερε ο κ. Σουλδάτος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου