ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές ζητούν rapid, γονείς στέλνουν εξώδικα

μαθητές-ζητούν-rapid-γονείς-στέλνουν-εξώδ-196148

Την απόλυτη τρέλα βιώνουν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού διευθυντές σχολικών μονάδων στη Μαγνησία. Μαθητές προχωρούν σε καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και ζητούν τη διενέργεια μαζικών rapid test στα σχολικά προαύλια, την ίδια ώρα που γονείς με εξώδικα καταφέρονται εναντίον των σχολείων απαγορεύοντας να γίνει στα παιδιά τους οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

Χθες, οι καταλήψεις συνεχίστηκαν σε δύο σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σε κατάληψη βρέθηκε το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το οποίο και προχθές είχε κλειδώσει λουκέτα με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και για κτιριακά προβλήματα. Ο διευθυντής του σχολείου Λευτέρης Καλτσογιάννης, που ήρθε σε επαφή μαζί τους, κατάφερε να τους πείσει από σήμερα να επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους.

Λουκέτο κλείδωσε όμως και στο 3ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις εννέα μαθητές ήταν οι πρωτεργάτες της κατάληψης, προσβεβλημένοι από τις… αποδοκιμασίες συμμαθητών τους άλλων σχολείων, οι οποίοι προχθές περνώντας έξω από το σχολικό προαύλιο τους αποκάλεσαν… «φλώρους»! Επισήμως βεβαίως οι μαθητές επίσης διαμαρτύρονται για την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τον αριθμό των κρουσμάτων, το υγειονομικό πρωτόκολλο 50%+1 και ζητούν διενέργεια rapid test και αύξηση του ορίου των απουσιών για τη γ’ λυκείου.

«Ζούμε την απόλυτη τρέλα. Οι μαθητές ζητούν μαζικά rapid και οι γονείς μας στέλνουν εξώδικα και μας απαγορεύουν να προχωρούμε σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη στα παιδιά τους», σχολιάζει η διευθύντρια του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, Αγάπη Κουτσοκώστα.

Οι διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων μόλις διαπιστώνουν ότι τα λουκέτα των καταλήψεων δεν ξεκλειδώνουν, ειδοποιούν μέσω e-mail τους γονείς για τη διενέργεια τηλεκπαίδευσης από τη δεύτερη διδακτική ώρα.

Ομως δεν έχουν την… ψευδαίσθηση, ότι τα μαθήματα γίνονται. «Από τα κινητά μέσα από τις καφετέριες δεν παρακολουθούν μαθήματα», λένε εκπαιδευτικοί που έχουν γνώση της πραγματικότητας για μαθητές τους και ζητούν τη συνεργασία των γονέων για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου