Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

το-πραγματικό-νόημα-των-χριστουγέννω-280380

Της Ελένης Χάνου

Φαντασμαγορική ήταν και φέτος η τελετή φωταγώγησης του Βόλου, μετά το περσινό αναγκαστικό διάλειμμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Και παρά τις απόψεις που εκφράστηκαν για τον υπαρκτό κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού σε μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, ακόμη και υπαίθρια, χιλιάδες Βολιώτες έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά το υπερθέαμα και να γιορτάσουν τον ερχομό των Χριστουγέννων.

Η φετινή όμως τελετή δεν ήταν απλώς λαμπερή. Εξέπεμψε το μήνυμα του πραγματικού νοήματος των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από την αγάπη. Κι αυτό έγινε με την παρουσία στη σκηνή του μικρού Θάνου, του 5χρονου αγοριού από την Ουγκάντα, το οποίο τους τελευταίους μήνες είναι δημότης Βόλου.

Με τον μικρό Θάνο ανέβηκε στη σκηνή της εκδήλωσης ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και αναφέρθηκε στη συγκινητική ιστορία του που τον οδήγησε στον Βόλο, λίγο πριν του επιτρέψει να πατήσει το «μαγικό» κουμπί για τη φωταγώγηση της πόλης.

Δημοτική υπάλληλος του Βόλου ταξίδεψε μαζί με τον σύζυγό της στην Ουγκάντα και υιοθέτησαν τον μικρό Θάνο, προσφέροντάς του αγάπη, οικογένεια και ένα σπιτικό για να μεγαλώσει.

Η ιστορία του συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους των ΜΜΕ, η Βολιώτισσα μητέρα του, δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω στην πράξη της. Αλλωστε η πράξη μιλάει από μόνη της για το μεγαλείο ψυχής της ίδιας και του συζύγου της, την αγάπη τους και τη διάθεσή τους να προσφέρουν πραγματική βοήθεια σε ένα παιδί που είχε ανάγκη και τα μάτια του οποίου έλαμπαν όταν έβλεπε τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα να στολίζουν τον ουρανό της πόλης.

Το παράδειγμα του ζευγαριού από τον Βόλο που πρόσφερε μία πραγματική οικογένεια στο μικρό αγοράκι από την Ουγκάντα, περικλείει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Και μπορεί να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και για άλλα ζευγάρια να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου