ΤΟΠΙΚΑ

«Ζούγκλα» η πλατεία Αγίου Νικολάου ~ Άγρια σκηνικά κάθε Σάββατο βράδυ

ζούγκλα-η-πλατεία-αγίου-νικολάου-άγ-282080

Ομάδες ανηλίκων με παραβατική συμπεριφορά έχουν γίνει ο εφιάλτης κατοίκων και καταστηματαρχών

Σε … ζούγκλα μετατρέπεται η πλατεία Αγίου Νικολάου κάθε Σάββατο βράδυ, οπότε και ομάδες ανηλίκων με παραβατική συμπεριφορά προκαλούν άγρια σκηνικά. Ξυλοδαρμοί, φωνές, πρόκληση φθορών σε δημοτική και ιδιωτική περιουσία έχουν φέρει στα όριά τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής που κάθε Κυριακή πρωί, μετρούν… απώλειες. Οσες φορές δε έχουν επιχειρήσει να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να συνετίσουν ανήλικους ταραξίες, είτε γίνονται στόχος τους είτε με θράσος τούς απαντούν «δεν μπορείτε να μας κάνετε κάτι, είμαστε ανήλικοι»!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από τον περασμένο Μάρτιο, κατά την περίοδο της καραντίνας και μετά, κάτοικοι και επαγγελματίες ζουν τον δικό τους εφιάλτη. Όπως περιγράφουν, κάθε Σάββατο βράδυ, από τις 8:30 και μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου σημειώνονται έκτροπα.

Ανήλικοι, από 14 έως 17 ετών, αγόρια και κορίτσια, καταφθάνουν μαζικά στην πλατεία, με δίκυκλα με τρύπιες εξατμίσεις, με φορητά ηχοσυστήματα και δυναμιτάκια. «Κινούνται με τα μηχανάκια μέσα στην πλατεία και τον πεζόδρομο, ανάποδα στην οδό Γκλαβάνη, κάνουν σούζες και μαρσάρουν αναστατώνοντας ολόκληρη την περιοχή», περιγράφουν την άφιξη των ομάδων νεαρών, κάτοικοι και επαγγελματίες.

«Πετούν δυναμιτάκια σε διερχόμενους πολίτες, κλωτσάνε καλαθάκια απορριμμάτων, ξηλώνουν παγκάκια, σπάνε πλακάκια», προσθέτουν για τις ζημιές που προκαλούν στη δημοτική περιουσία.

Δεν σταματούν εκεί. Φθορές έχουν γίνει και σε ιδιωτική περιουσία. Εχουν εισβάλει στην είσοδο πολυκατοικίας, έχουν πάρει πυροσβεστήρα και με αυτόν έχουν γεμίσει τζαμαρίες και προσόψεις καταστημάτων της περιοχής. Επαγγελματίες επικαλούνται και φθορές στον εξοπλισμό τους. Εφθασαν σε σημείο να ξηλώσουν μέχρι και το ξύλινο κάσωμα πόρτας από μαγαζί της περιοχής.

«Πρόκειται για ανήλικα παιδιά τα οποία καταναλώνουν πολύ αλκοόλ, τσιγαριλίκια. Και να σκεφτείτε ότι ορισμένα παιδιά τα φέρνουν οι ίδιοι οι γονείς τους στην πλατεία», καταγγέλλουν.

Κάθε Κυριακή πρωί, υπάρχουν αποτυπώματα από τη δράση των νεαρών ανηλίκων. Σκουπίδια, ζημιές. «Εχουμε φθάσει στο σημείο να ξημερωνόμαστε κάθε Σάββατο μπροστά από τις κάμερες ασφαλείας για να παρέμβουμε πριν γίνουν ζημιές», λένε περίοικοι.

Τα τηλέφωνα στην αστυνομία κάθε βράδυ είναι δεκάδες από την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Αστυνομικοί περιπολούν, μόλις όμως απομακρύνονται, οι ανήλικες δράστες επιστρέφουν.

Οσες φορές κάτοικοι και επαγγελματίες επιχείρησαν να τους συνετίσουν έγιναν όπως καταγγέλλουν δέκτες ύβρεων. «Δεν θα αναφερθώ στην υβρεολογία τους. Υποστηρίζουν όμως με θράσος ότι δεν μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα γιατί είναι ανήλικοι. Τα κορίτσια απειλούν ότι θα υποβάλλουν μηνύσεις για… σεξουαλική παρενόχληση», λένε.

Αυτή την περίοδο τα περισσότερα καταστήματα ξεκίνησαν να στολίζονται γιορτινά. «Δεν ξέρουμε αν την Τρίτη, μετά το τριήμερο, θα εξακολουθούν να υπάρχουν όλα τα στολίδια. Είμαστε συνεχώς stand by», προσθέτουν.

Κάτοικοι έχουν ήδη απευθυνθεί στην Ελληνική Αστυνομία ζητώντας αποφασιστική παρέμβαση, ενώ θα προχωρήσουν και στην κατάθεση μηνύσεων στην Εισαγγελία Βόλου, όπου πρόκειται να προσκομίσουν και βίντεο με επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει νεαροί τόσο εναντίον περιουσιών, όσο και μεταξύ τους ξυλοδαρμών.

Παράλληλα, έχουν ενημερώσει και τον Δήμο Βόλου για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ζητώντας επίσης φύλαξη της πλατείας, η οποία έχει επίσης στολιστεί γιορτινά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου