ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης γιατρός συμβούλευε τον Μητροπολίτη Κοσμά;

βολιώτης-γιατρός-συμβούλευε-τον-μητρ-284609

Ακολουθούσε θεραπεία στο σπίτι, αλλά χθες διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» και διασωληνώθηκε

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αττικής βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό. Ο κ. Κοσμάς, ο οποίος
δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου, ωστόσο παρέμενε σπίτι ακολουθώντας συμβουλές αντιεμβολιαστή γιατρού, που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Βολιώτης.

«Ακούστηκε στο Νοσοκομείο ότι στον Μητροπολίτη Αιτωλίας έδινε τηλεφωνικά οδηγίες παθολόγος γιατρός από τον Βόλο για όσο χρονικό διάστημα βρισκόταν σπίτι του. Δυστυχώς υπάρχουν γιατροί που αποτρέπουν τους ασθενείς από την εισαγωγή τους στα Νοσοκομεία και τους δίνουν να ακολουθούν δικές τους θεραπείες», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), Μιχάλης Γιαννάκος. Για το περιστατικό ρωτήθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης. «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος δίνει συμβουλές σε ποιον. Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος έχουμε κινήσει διαδικασίες εναντίον δύο γιατρών μελών του Συλλόγου μας, οι οποίοι εξέφραζαν απόψεις που δεν συνάδουν με την επιστημονική κοινότητα», ανέφερε ο κ. Τσάμης, χωρίς όμως να αποκλείεται ο ένας από τους δύο αρνητές γιατρούς να είναι ο θεράπων ιατρός του Μητροπολίτη Κοσμά.

Ο Μητροπολίτης φέρεται να ακολουθούσε ιατρική αγωγή κατ’ οίκον, αρνούμενος τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Τελικώς το μεσημέρι προχθές Τετάρτη μεταφέρθηκε στο ίδρυμα με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα. Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τον ίδιο και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος να αρνούνται τη διασωλήνωση, χθες τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης Κοσμάς διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Προηγήθηκε τιτάνιος
αγώνας για να πειστεί για τη σοβαρότητα της κατάστασής του και την ανάγκη να διασωληνωθεί. Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου και η αδερφή του Μητροπολίτη, που επίσης νοσεί από κορονοϊό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου