ΤΟΠΙΚΑ

Εκατοντάδες μολύνσεις στα σχολεία της Μαγνησίας – 527 κρούσματα σε δημοτικά & νηπιαγωγεία

εκατοντάδες-μολύνσεις-στα-σχολεία-τη-288089

Χθες ο Νοέμβριος βγήκε με 26 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 24 σε μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων και οι δύο σε εκπαιδευτικούς

Mήνας με πληθώρα κρουσμάτων για τα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Νοέμβριος, σε ό,τι αφορά στις μολύνσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα κρούσματα διπλασιάστηκαν τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ήταν οκτώ φορές περισσότερα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από την έναρξη του μήνα υπάρχει έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία που προκαλεί εύλογες ανησυχίες. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένη, αρκετοί μάλιστα έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου και πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα τείχος προστασίας και ότι σταδιακά με την αυστηρή τήρηση των μέτρων θα υπάρξει ύφεση», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Χθες ο Νοέμβριος βγήκε με 26 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 24 σε μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων και οι δύο σε εκπαιδευτικούς. Επιπλέον 12 μαθητές και έξι καθηγητές νόσησαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, επηρεάζοντας συνολικά 22 τμήματα.

Ο μήνας έκλεισε με συνολικά 527 μολύνσεις από κορονοϊό, σε 477 μαθητές, 45 εκπαιδευτικούς και 5 εργαζόμενους ως βοηθητικό προσωπικό στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Μαγνησίας. Μάλιστα, εξαιτίας των κρουσμάτων δύο τμήματα ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του Νοεμβρίου είναι διπλάσιος του αντίστοιχου αριθμού του Οκτωβρίου οπότε και καταγράφτηκαν 271 κρούσματα, εκ των οποίων τα 233 σε μαθητές, 37 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε βοηθητικό προσωπικό. Ομως, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, τα κρούσματα είναι σχεδόν οκτώ φορές αυξημένα. Τον Σεπτέμβριο είχαν καταγραφεί 68 κρούσματα, εκ των οποίων τα 58 σε μαθητές, 9 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε βοηθητικό προσωπικό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα εμφανίζεται ανήσυχη για την εξέλιξη της πανδημίας με την είσοδο στον χειμώνα και ιδίως όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου