Επίθεση από «αυτοσχέδιους υγειονομικούς» δέχτηκε ο καθηγητής Κων. Γουργουλιάνης

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-27, 09:50:11
Επίθεση από «αυτοσχέδιους υγειονομικούς» δέχτηκε ο καθηγητής Κων. Γουργουλιάνης

Στο στόχαστρο αντιεμβολιαστών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έφθασαν στο σημείο να εκτοξεύσουν ύβρεις, βρέθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Αφορμή για την υβριστική επίθεση που δέχθηκε ο κ. Γουργουλιάνης, αποτέλεσε δημόσια τοποθέτησή του για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Αγνωστοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανάρτησαν σε σελίδα συνέντευξη του κ. Γουργουλιάνη, στην οποία ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών. «Αλλαξα την άποψή μου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί βλέπουμε να γεμίζουν τα νοσοκομεία και να πεθαίνουν άδικα άνθρωποι», εξηγεί ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ωστόσο, η δημόσια άποψη του καθηγητή πνευμονολογίας, ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων και κάτω από την ανάρτηση της συνέντευξης, χρήστες των social media έγραψαν υβριστικά σχόλια, φθάνοντας στο σημείο να τον απαξιώσουν ακόμη και ως προς την ιατρική του ιδιότητα.

«Κατά καιρούς έχω δεχθεί φραστικές επιθέσεις από άγνωστους σε μένα ανθρώπους, που εκτοξεύουν ύβρεις. Προσωπικά δεν είμαι εναντίον των μειοψηφιών που έχουν άποψη με επιχειρήματα. Αλλά μειοψηφίες που βρίζουν δεν συμβάλλουν στο διάλογο και μαζί τους δεν έχω κανένα αντικείμενο συζήτησης», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γουργουλιάνης.

Ο ίδιος μάλιστα, απαντώντας στις ύβρεις που δέχθηκε, σε δημόσια ανάρτησή του, στη σελίδα του στο facebook, κάνει λόγο για θορυβώδεις μειοψηφίες που ασκούν «ιατρική του καφενείου» και τους καλεί να κάνουν την αυτοκριτική τους:

«Πάντα στην Ελλάδα υπήρχαν ισχυρές μειοψηφίες στην πολιτική ή ακόμα και στην επιστήμη, με άποψη, ιδεολογία και δυναμισμό που κατάφεραν με τον τρόπο τους να συμβάλουν στο δημόσιο διάλογο. Τους τελευταίους όμως μήνες της πανδημίας αναπτύχθηκαν μειοψηφίες «δραστήριων αυτοσχέδιων υγειονομικών» με πλούσιες γνώσεις στην «ιατρική του καφενείου» αλλά και μεγάλη ποικιλία ύβρεων, με στόχο ακόμα και τους γιατρούς της πρώτης γραμμής όταν τολμούν να μιλούν για την ανάγκη των εμβολιασμών ή να παραθέτουν στοιχεία από αφορούν την αναλογία ανεμβολίαστων προς εμβολιασμένους που νοσηλεύονται. Αυτός λοιπόν ο γιατρός που για δυο περίπου χρόνια αγωνίζεται μέρες και νύκτες για να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τους ασθενείς του, δέχεται βέλη απαξίωσης όταν χαρακτηρίζεται σαν «γιατρουδάκος», ή όταν μετονομάζεται σε «βλήμα». Αυτούς τους μήνες συνεργάστηκα με γιατρούς ήρωες που εκτός από το καθημερινό τους ωράριο κάνουν περισσότερες από δέκα εικοσιτετράωρες εφημερίες, μελετώντας στις λίγες ελεύθερες ώρες τους την πρόσφατη ιατρική βιβλιογραφία με στόχο την άριστη φροντίδα των ασθενών τους.

Το επιπόλαιο αλλά κυρίως άσκοπο υβρεολόγιο, δεν προσφέρει στον αναγκαίο δημόσιο διάλογο, απομονώνει ακόμα περισσότερο τις μειοψηφίες και πρέπει να αντικατασταθεί με αυστηρή αυτοκριτική».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=