ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παράταση για το Πεδίον Αρεως

νέα-παράταση-για-το-πεδίον-αρεως-346362

Εως τις 10 Δεκεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης προσχεδίων μελετών για την ανάπλαση του Πεδίου Αρεως, προκειμένου να δέσει και με το Μουσείο της Αργούς, για το οποίο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της χρηματοδότησής του έως τέλος Νοεμβρίου, όπως προσφάτως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας αναμένεται να εγκρίνει παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του σύνθετου ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο Δήμος Βόλου με τρία βραβεία.

Η αρχική καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων ήταν η 11η Αυγούστου, δόθηκε όμως παράταση τριών μηνών έως 11 Νοεμβρίου και θα δοθεί και νέα παράταση έως 10 Δεκεμβρίου, λόγω καθυστέρησης έκδοσης στο ΦΕΚ της απόφασης για τη συγκρότηση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο Δήμος Βόλου επιδιώκει να δώσει την παλιά αίγλη στο Πεδίο Αρεως, που κατασκευάστηκε πριν από 40 χρόνια ως χώρος αναψυχής των κατοίκων, αποτέλεσε πόλο έλξης, αλλά ρημάζει αναξιοποίητος από το 2004.

Η επέκταση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και κυρίως η δρομολόγηση της κατασκευής του Μουσείου της Αργούς αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για την ανάπλαση του Πεδίου Αρεως και τη δημιουργία ενός δυναμικού χώρου.

Ενός χώρου ο οποίος από τη βόρεια πλευρά του συνορεύει με τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις εντός των οποίων και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προβλέπεται να κατασκευαστούν κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα μουσικών εκδηλώσεων και φοιτητική λέσχη. Επίσης προβλέπονται συνεδριακοί χώροι, βιβλιοθήκη, χώροι δηλαδή που άπτονται πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου. Στη νότια πλευρά του υπάρχει ο Ξηριάς και εκτείνεται η περιοχή της Μπουρμπουλήθρας μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον η οποία χαρακτηρίζεται ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας βάσει του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου. Ανατολικά βρίσκεται το λιμάνι και δυτικά είναι η συνοικία της Νεάπολης η οποία μέσα από την ανάπλαση του Πεδίου Αρεως θα αναβαθμιστεί επίσης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου