ΤΟΠΙΚΑ

Τα γεροντάκια ξαναβρήκαν το στέκι τους

τα-γεροντάκια-ξαναβρήκαν-το-στέκι-του-346633

Το στέκι τους ξαναβρήκαν τα γεροντάκια στον Δήμο Βόλου, με την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ από την περασμένη Δευτέρα. Εδώ και μία εβδομάδα, τα ΚΑΠΗ λειτουργούν ξανά και τα μέλη τους, άτομα της τρίτης ηλικίας, επέστρεψαν μαζικά.

«Μετά από 19 μήνες και 12 ημέρες κλειστά, ξαναλειτουργούμε» λέει ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγριάς, Δημήτρης Μυλωνάς, ο οποίος ήταν από τους πρώτους προέδρους των ΚΑΠΗ, οι οποίοι από τον περασμένο Ιούνιο, πίεζαν για το άνοιγμα των χώρων που παρέμεναν κλειστοί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, από τις 13 Μαρτίου 2020, χωρίς να έχουν λειτουργήσει ούτε για μία ημέρα.

Ολο το καλοκαίρι, τα γεροντάκια βρίσκονταν με έναν καφέ στο χέρι, στα παγκάκια σε πάρκα και πλατείες, μολονότι τα καφενεία της περιοχής λειτουργούσαν κανονικά. Μάλιστα οι πρόεδροι των ΚΑΠΗ είχαν απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο «λουκέτο», μολονότι θα μπορούσαν οι χώροι να λειτουργούν μόνο εξωτερικά με τους ίδιους όρους που λειτουργούσαν και τα καταστήματα εστίασης.

Την προηγούμενη εβδομάδα άναψε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ και από την περασμένη Δευτέρα, οι χώροι λειτουργούν με βάση τους ίδιους κανόνες και μέτρα που ισχύουν και για τα καταστήματα εστίασης. Στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν νοσήσει, ενώ στον εξωτερικό χώρο μπορούν να κάθονται και ανεμβολίαστοι τηρώντας τις αποστάσεις.

«Από την πρώτη στιγμή η επιστροφή ήταν μαζική. Όλα τα γεροντάκια που είχαν σκορπίσει, επέστρεψαν στα ΚΑΠΗ για το καφεδάκι τους, για να παίζουν τάβλι και χαρτιά και να συζητούν. Βρήκαν ξανά το στέκι τους, τη χαρά τους και τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι θετικά», αναφέρει ο κ. Μυλωνάς, τονίζοντας ότι κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας δεν έχει καταγραφτεί τυχόν κρούσμα κορονοϊού.

Αυτή την περίοδο γίνεται αναθεώρηση των καρτών των μελών των ΚΑΠΗ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου