ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο λουκέτο σε σχολικό τμήμα, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

πρώτο-λουκέτο-σε-σχολικό-τμήμα-λόγω-κρ-348107

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές καταγράφηκε χθες στα σχολεία στη Μαγνησία. Ο αριθμός των μολύνσεων έφθασε στις 52 και μάλιστα κλείδωσε και το πρώτο λουκέτο σε σχολικό τμήμα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τρικερίου.

Πρόκειται για ολιγομελές τμήμα με μόλις τρεις μαθητές, οι δύο εκ των οποίων νόσησαν με κορονοϊό. Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, που το ποσοστό των νοσούντων μαθητών αφορά στο 50% συν ένα, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο Τρίκερι ωστόσο φαίνεται να υπάρχει διασπορά του ιού. Εκτός από το Γυμνάσιο, συνολικά έξι κρούσματα σε μαθητές καταγράφηκαν και στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής που αριθμεί συνολικά 27 παιδιά.

Μάλιστα, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου, κλήθηκε στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια μαζικών rapid tests όχι μόνο στα μέλη της σχολικής οικογένειας, αλλά και στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Βασίλη Μανέτα, σε σύνολο 152 τεστ βρέθηκαν 16 θετικά με το ποσοστό νόσησης να ξεπερνά το 10% στην περιοχή. Οπως ανέφερε ο κ. Μανέτας, χθες το δημοτικό σχολείο δεν λειτούργησε. Ενημερώθηκαν οι οικογένειες για τα θετικά κρούσματα και έγιναν απολυμάνσεις στους χώρους του σχολείου. Απολύμανση έγινε και στο γυμνάσιο.

Τα κρούσματα στα σχολεία καθημερινά σχεδόν αυξάνονται. Σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χθες καταγράφηκαν συνολικά 41 κρούσματα σε μαθητές 28 τμημάτων, με τη διασπορά να είναι αισθητή σε περιοχές όπως ο Αλμυρός, αλλά και στον Βόλο.

Καλύτερη, αν και με αυξητική τάση, η εικόνα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με συνολικά 11 καταγεγραμμένες μολύνσεις μαθητών από τον κορονοϊό σε περιοχές όπως το Τρίκερι, η Αργαλαστή, ο Ριζόμυλος, αλλά και ο Βόλος.

Νέα έκκληση σε μαθητές και γονείς για την τήρηση των μέτρων προστασίας απηύθυνε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας. «Να προσέχουμε για να σωθούμε. Μικροί και μεγάλοι, εντός και εκτός σχολείου, να τηρούμε τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου