ΤΟΠΙΚΑ

Κινητές μονάδες εμβολιασμού στο Π.Θ.

κινητές-μονάδες-εμβολιασμού-στο-π-θ-348278

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκατασταθούν στα συγκροτήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ για τον εμβολιασμό φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού του ιδρύματος, που μέχρι και σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του ζήτησε από τα ιδρύματα να προχωρήσουν στη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στις εγκαταστάσεις τους. «Εμείς δεν έχουμε ούτε το προσωπικό για να στελεχώσει τέτοια κέντρα, ούτε τον εξοπλισμό, ούτε τον κατάλληλο χώρο και ζητήσαμε τη συνδρομή της 5ης ΥΠΕ», ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο κινητές μονάδες εμβολιασμού θα εγκαθίστανται ανά εβδομάδα ή δέκα μέρες σε δύο πανεπιστημιακά συγκροτήματα, προκειμένου όσοι το επιθυμούν να εμβολιάζονται. Οι μονάδες είναι στελεχωμένες από έξι άτομα προσωπικό η κάθε μία και φέρουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό, που θα θελήσουν να εμβολιαστούν, θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer. Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους. Με την παρέλευση 21 ημερών από την πρώτη δόση, οι μονάδες θα επιστρέφουν στα ίδια συγκροτήματα, προκειμένου να χορηγήσουν και τη δεύτερη δόση.

Στόχος, να θωρακιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου προς το παρόν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μικρός, μόλις 14 και στις πέντε πόλεις, από τις 4 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι τα 5 κρούσματα καταγράφτηκαν στον Βόλο και τα 6 στη Λάρισα.

Σε αυτό φαίνεται να έχουν συμβάλει τόσο το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μελών του, στο 72% οι φοιτητές, στο 92% οι καθηγητές και περίπου στο 80% το υπόλοιπο προσωπικό, αλλά και το γεγονός ότι καθημερινά γίνεται πλήρης έλεγχος όσων εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Το θέμα που μας απασχολεί είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μας προβληματίζει η διασπορά του ιού τόσο στη Μαγνησία, όσο και στη Λάρισα. Ελπίζουμε να αντέξουμε έως τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για έναν διαρκή αγώνα δρόμου», σημείωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου