ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιες: Τέλος στην αγωνία 1.944 υποψηφίων της Μαγνησίας

πανελλήνιες-τέλος-στην-αγωνία-1-944-υποψη-532891

Θα αναρτηθούν στα σχολεία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους τόσο μέσω πλατφόρμας, όσο και από SMS στα κινητά τους

Κύβος ερρίφθη. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις ανακοινώνονται την Παρασκευή 9 Ιουλίου και βάζουν τέλος στην αγωνία των 1.944 υποψηφίων της Μαγνησίας που έλαβαν μέρος σε αυτές.

Χθες, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρέλαβε επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, βάσει του οποίου, τα βαθμολογικά κέντρα μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου, θα έχουν παραδώσει τα αποκόμματα των τετραδίων των υποψηφίων με τις βαθμολογίες έως την ερχόμενη Τετάρτη και την Παρασκευή το πρωί θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα κληθούν να παραλάβουν στις 8 το πρωί μέσω ΕΛ.ΤΑ. τους σάκους με τις καταστάσεις και τις βαθμολογίες των υποψηφίων, που θα είναι διπλές. Η μία θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα με τα ονόματα και η δεύτερη με τους κωδικούς των υποψηφίων.

Οι διευθυντές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για την παραλαβή των αντίστοιχων καταστάσεων των σχολείων τους από τα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας.

Στη συνέχεια θα πάνε στο σχολείο τους και σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων σε κάθε λύκειο θα ελεγχθούν οι καταστάσεις και έως τις 12 το μεσημέρι, θα αναρτηθεί η λίστα με τους κωδικούς, στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολικών μονάδων.

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών ανακοινώνονται μία ημέρα νωρίτερα από πέρυσι και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να τα πληροφορηθούν τόσο με τους προσωπικούς τους κωδικούς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (results.it.minedu.gov.g), όσο και να τα παραλάβουν μέσω SMS. Για την παραλαβή των αποτελεσμάτων μέσω SMS ενεργοποιήθηκε από χθες πλατφόρμα, στην οποία οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων. Η πλατφόρμα βρίσκεται στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Συντελεστές βαρύτητας για τον υπολογισμό των μορίων

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου όλα τα σχολεία θα δέχονται υποψηφίους όχι μόνο για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, αλλά και για την έκδοση προσωπικών κωδικών για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους που θα είναι το επόμενο βήμα.

Στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών φέτος θα ισχύσουν αλλαγές. Κατ’ αρχάς οι υποψήφιοι θα πρέπει να υπολογίζουν τα μόρια με βάση του συντελεστές βαρύτητας, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει. Οι συντελεστές ανά μάθημα είναι οι εξής:

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

1ο Επιστημονικό Πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες:

Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας

2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

3ο Επιστημονικό Πεδίο επιστήμες υγείας και ζωής:

Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής:

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, το Υπουργείο Παιδείας θα υπολογίσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα.

Οι υποψήφιοι αφού πάρουν στα χέρια τους τον πίνακα με τα τμήματα του επιστημονικού τους πεδίου, ο οποίος θα περιέχει την ελάχιστη βάση θα πρέπει πρώτα να ελέγξουν σε ποια τμήματα «πιάνουν» τη βάση. Σε όσα τμήματα δεν πιάνουν τη βάση δεν μπορούν να τα δηλώσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου