ΤΟΠΙΚΑ

«Εγκλωβισμένοι» φοιτητές σε τμήματα του Π.Θ.

εγκλωβισμένοι-φοιτητές-σε-τμήματα-533016

Για έξι από αυτά δεν υπάρχει αντιστοιχία – Συνολικά σε 94 τμήματα οι φοιτητές δεν έχουν δυνατότητα μετεγγραφής

Φοιτητές σε έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανάμεσα σε 94 σε όλη τη χώρα, «εγκλωβίζονται», καθώς δεν θα έχουν δυνατότητα μετεγγραφής από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Για τα συγκεκριμένα τμήματα δεν υπάρχουν αντιστοιχίσεις κι έτσι οι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση μετεγγραφής σε ίδιο τμήμα σε άλλο πανεπιστήμιο είτε για οικονομικούς, είτε για οικογενειακούς και άλλους λόγους.

Με υπουργική απόφαση του δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθορίστηκε η αντιστοιχία των τμημάτων, εισαγωγικών κατευθύνσεων και προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ. Με βάση τις αντιστοιχίες των τμημάτων δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν αίτηση μετεγγραφής για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, με εξαίρεση τους φοιτητές 94 τμημάτων φέτος, από τα 92 πέρυσι, που ουσιαστικά «εγκλωβίζονται».

Χωρίς αντιστοιχίες με άλλα τμήματα ΑΕΙ της χώρας είναι τα εξής τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας Λάρισας

Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών Βόλου

Επιστήμης και Διατροφής Καρδίτσας

Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου

Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών Βόλος

Συστημάτων Ενέργειας Λάρισας.

Το θέμα των αντιστοιχίσεων είχε προκαλέσει και πέρυσι τέτοια εποχή την έντονη αντίδραση του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα είχε εκδώσει και ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε την απόλυτη τήρηση των ακαδημαϊκών κριτηρίων στην αντιστοίχιση μεταξύ ομοειδών ακαδημαϊκών τμημάτων της χώρας και την τήρηση των αρχών της διοικητικής και ακαδημαϊκής δεοντολογίας και διαφάνειας.

Τότε το Π.Θ. μιλούσε για αυθαίρετο διαχωρισμό ομοειδών ακαδημαϊκών τμημάτων, για τη δημιουργία τμημάτων δύο ταχυτήτων, ενώ ειδική αναφορά γινόταν στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, η αντιστοίχιση του οποίου άλλαξε χωρίς να υπάρχει καμία ακαδημαϊκή τεκμηρίωση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου