Συνολικά 487 Βολιώτες βρήκαν καταφύγιο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-02, 14:14:27
Συνολικά 487 Βολιώτες βρήκαν καταφύγιο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Νέες εντάξεις οικογενειών, που δεν μπορούν να ορθοποδήσουν εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης

 

Αυξάνονται στον Βόλο τα «θύματα» της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που τη συνοδεύει. Ολόκληρες οικογένειες, που δεν μπορούν να εξασφαλίζουν καν τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους, αναγκάζονται να καταφεύγουν στην «αγκαλιά» του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου για να μπορούν να στρώνουν καθημερινά το τραπέζι και να καλύπτουν βασικές ανάγκες τους.

Εως και προχθές, από τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου εξυπηρετούνταν 447 Βολιώτες, εκ των οποίων 291 ενήλικες και 156 ανήλικα. Μετά τη συνεδρίαση της ειδικής τριμελούς επιτροπής εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα επιπλέον 40 ατόμων. Πρόκειται για συνολικά 16 οικογένειες, που αποτελούνται από 24 ενήλικες και 14 παιδιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου, Θέμη Τζούνη, οι εντάξεις αφορούν σε δύο οικογένειες χωρίς «μητρώο» στις κοινωνικές υπηρεσίες, που για πρώτη φορά ζητούν βοήθεια για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αλλά και οι υπόλοιπες 14 είναι οικογένειες που ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα τον περασμένο χρόνο, όμως δεν κατάφεραν εν μέσω πανδημίας να ορθοποδήσουν.

Τους τελευταίους μήνες, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου έρχεται αντιμέτωπο με περιπτώσεις δημοτών που μέχρι και το ξέσπασμα της πανδημίας είχαν την εργασία τους και μπορούσαν να αντεπεξέρχονται στις οικογενειακές υποχρεώσεις. Η καραντίνα, η ανεργία και η οικονομική κρίση, που συνοδεύει την υγειονομική, προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Το πρόβλημα φαίνεται να διαιωνίζεται για ανθρώπους που παραμένουν στην ανεργία και δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον τελευταίο έναν χρόνο υπήρχαν πολλές νέες εντάξεις δικαιούχων, καμία όμως διακοπή του προγράμματος, επειδή κάποιος κατάφερε να βρει δουλειά. Επί έναν χρόνο, μόνο ένας δημότης ο οποίος μάλιστα ήταν και άστεγος, κατάφερε να βρει δουλειά και να κάνει νέα αρχή στη ζωή του από τον περασμένο Μάρτιο.

«Δυστυχώς ο αντίκτυπος της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είναι μεγάλος. Όμως ο Δήμος Βόλου είναι κοντά στους δημότες και συνεχίζει να τους στηρίζει σε δύσκολες στιγμές. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι από τις πιο σημαντικές δομές και λειτουργεί με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό από τον Δήμο Βόλου, θέλει όμως τη στήριξη των πολιτών, για να μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Ακόμη και μία σοκολάτα, θα κάνει χαρούμενο ένα παιδάκι, ο πατέρας του οποίου δεν μπορεί να του την εξασφαλίσει. Δεν χρειάζεται να είναι όλα είδη πρώτης ανάγκης. Και η παραμικρή προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά», ανέφερε ο κ. Τζούνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=