ΤΟΠΙΚΑ

Αποτελέσματα επιτυχόντων στα πρότυπα 2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Βόλου

αποτελέσματα-επιτυχόντων-στα-πρότυπ-534262

Σήμερα οι αιτήσεις εγγραφής από τους γονείς μαθητών στο πρότυπο γυμνάσιο

Αναρτημένα είναι από χθες στην ιστοσελίδα του 2ου Γυμνασίου Βόλου τα αποτελέσματα των επιτυχόντων μαθητών, που θα φοιτούν από το νέο σχολικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα που θα λειτουργεί ως πρότυπη.

Την περασμένη Δευτέρα, οι μαθητές υποψήφιοι στο πρότυπο 2ο Γυμνάσιο και στο πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου, έδωσαν εξετάσεις στην ελληνική γλώσσα και στα μαθηματικά για την εισαγωγή τους στα συγκεκριμένα σχολεία που θα προάγουν την αριστεία.

Χθες εκδόθηκαν οι βαθμολογικές τους επιδόσεις και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχολείου, με τους κωδικούς των μαθητών. Από το σύνολο των 113 επιτυχόντων, εισάγονται στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου οι 104 και οι υπόλοιποι είναι επιλαχόντες για τις θέσεις, σε περίπτωση που κάποιοι μαθητές δεν εγγραφούν είτε επειδή έχουν αλλάξει γνώμη, είτε επειδή έχουν δηλώσει υποψηφιότητα και σε άλλα σχολεία, είτε στο πειραματικό είτε στο Μουσικό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου, Αποστόλη Ζαχαρό, σήμερα, Παρασκευή, οι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής των παιδιών τους στο σχολείο. Οι αιτήσεις κατατίθενται από τις 9:30 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Στο πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου, επίσης εκδόθηκαν βαθμολογίες, έχουν όμως τυπικό ρόλο, καθώς όλοι οι μαθητές εισάγονται. Από τους 36 που είχαν αρχικώς εκδηλώσει ενδιαφέρον, στις εξετάσεις συμμετείχαν οι 27. Επίσης, στο σχολείο θα εισαχθούν και περίπου 50 μαθητές- απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει και νέα προκήρυξη για την πλήρωση επιπλέον 30 θέσεων, προκειμένου να συμπληρωθούν οι θέσεις στα τέσσερα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην α’ τάξη.

Στα πειραματικά 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, οι κληρώσεις έχουν ήδη γίνει. Στο πειραματικό γυμνάσιο κληρώθηκαν 113 μαθητές και υπάρχουν 16 επιλαχόντες, ωστόσο οι εγγραφές των μαθητών θα οριστικοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό γίνεται καθώς αρκετοί μαθητές έχουν δηλώσει ενδιαφέρον φοίτησης και στο πειραματικό και στο πρότυπο και στο μουσικό και η τελική επιλογή τους θα σηματοδοτήσει… καραμπόλες μέχρι να κλειδώσει ο αριθμός των μαθητών στην α’ τάξη σε κάθε μία από τις τρεις σχολικές μονάδες.

Στο 1ο πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, δεν χρειάστηκε να γίνει κλήρωση, καθώς για 34 θέσεις μαθητών είχαν κατατεθεί μόλις 29 αιτήσεις και απορροφήθηκαν όλοι οι μαθητές. Στην α’ τάξη του πειραματικού θα φοιτήσουν εξάλλου 86 μαθητές που προέρχονται από το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Συνολικά η α’ τάξη θα λειτουργήσει με πέντε τμήματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου