Μετάθεση ορκωμοσιών από Σχολές και Τμήματα του Π.Θ.

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-01, 20:53:47
Μετάθεση ορκωμοσιών από Σχολές και Τμήματα του Π.Θ.

Λόγω εξεταστικής, εργαστηρίων και πρακτικής - Διά ζώσης τελετές σε εξωτερικούς χώρους αποφάσισαν ήδη τα πρώτα τμήματα

 

Σε μετάθεση των καθιερωμένων ορκωμοσιών του καλοκαιριού για τις αρχές φθινοπώρου προχωρούν το ένα μετά το άλλο τμήματα και σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αντί για τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, οι ορκωμοσίες θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και μάλιστα ήδη τμήματα και σχολές έχουν αποφασίσει να διοργανώσουν τελετές διά ζώσης.

Από τον Μάρτιο 2020, οπότε και ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν γίνονται διά ζώσης μαθήματα. Καθηγητές και φοιτητές έχουν να συναντηθούν στα αμφιθέατρα για σχεδόν ενάμιση χρόνο στη συντριπτική τους πλειονότητα, ενώ μόλις το τελευταίο δίμηνο σχεδόν δόθηκε η δυνατότητα και ξεκίνησαν να γίνονται κάποια εργαστηριακά μαθήματα και κλινικές διά ζώσης.

Το πράσινο φως που άναψε για τα διά ζώσης μαθήματα σε εργαστήρια και κλινικές αλλά και για την πρακτική άσκηση φοιτητών, μετά από ενάμιση σχεδόν χρόνο διαδικτυακών μαθημάτων, οδήγησε πιο πίσω χρονικά όλη τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Θεοδωράκη, η εξεταστική περίοδος που έχει ξεκινήσει σε πολλά τμήματα θα διαρκέσει έως και τέλος Ιουλίου. Παράλληλα, πολλά τμήματα που δεν είχαν διοργανώσει για πέρυσι τέτοια εποχή πρακτική άσκηση των φοιτητών λόγω κορονοϊού, το μετέθεσαν για φέτος. Και επιπλέον, σε ορισμένα τμήματα εξακολουθούν να γίνονται εργαστηριακά μαθήματα και κλινικές.

«Σε αυτό το πλαίσιο τα περισσότερα τμήματα, με εξαίρεση αυτά των πρώην ΤΕΙ που θα κάνουν τις ορκωμοσίες εντός των επόμενων ημερών, αποφασίζουν να μεταθέσουν τις τελετές για τον Σεπτέμβριο. Σε καμία όμως περίπτωση, η μετάθεση των ορκωμοσιών δεν επηρεάζει τους φοιτητές. Μόλις καταχωρηθεί στο φοιτητολόγιο και ο τελευταίος βαθμός για κάθε φοιτητή, λαμβάνει βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει», εξηγεί ο κ. Θεοδωράκης.

Τον τρόπο των ορκωμοσιών θα αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις τω τμημάτων, που έχουν να επιλέξουν μεταξύ εξ αποστάσεως ορκωμοσιών, όπως έγιναν και οι πιο πρόσφατες στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου ή διά ζώσης, αλλά σε εξωτερικούς χώρους.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποφάσισε να διοργανώσει δια ζώσης ορκωμοσία.

Φοιτητές και καθηγητές, μετά από ενάμιση χρόνο μη φυσικής επαφής, θα έχουν τη δυνατότητα τουλάχιστον να αποχαιρετηθούν στην τελετή ορκωμοσίας για τη λήψη των πτυχίων.

«Η ορκωμοσία των αποφοίτων των Προγραμμάτων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθώς και των υποψήφιων διδακτόρων που ολοκλήρωσαν και παρουσίασαν την διδακτορική τους διατριβή, όλων των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί αντί τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα το διάστημα από Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24Σεπτεμβρίου 2021. Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης. Για όσους και όσες φοιτητές και φοιτήτριες δεν θα είναι δυνατή -για διάφορους λόγους- η παρουσία τους στην δια ζώσης ορκωμοσία, ενημερώνονται ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και εξ αποστάσεως ορκωμοσία. Λεπτομέρειες σχετικά με τις ορκωμοσίες θα ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=