Στον ήλιο χωρίς νερό και τροφή βρέθηκε άλογο δεμένο σε δέντρο στην Κουκουράβα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-01, 14:41:41
Στον ήλιο χωρίς νερό και τροφή βρέθηκε άλογο δεμένο σε δέντρο στην Κουκουράβα

Ο ιδιοκτήτης του εντοπίστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για παραβίαση των κανόνων ευζωίας

 

Δεμένο με σχοινί από ένα δέντρο, στον ήλιο, σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς τροφή και νερό. Σε αυτή την κατάσταση εντοπίστηκε χθες το πρωί ένα άλογο, σε έκταση στην περιοχή της Κουκουράβας, κάτω από το νεκροταφείο του χωριού, όπου αν παρέμεινε μερικές ώρες ακόμη το άτυχο ζώο, κινδύνευε.

Το άτυχο ζώο, άφησε εκεί ο ιδιοκτήτης του. Αγνωστο παραμένει για πόσες ώρες βρισκόταν κάτω από τον ήλιο, κι ενώ χθες ο υδράργυρος κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Κάτοικοι του χωριού είδαν το άτυχο ζώο να βασανίζεται και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Επί τόπου έσπευσε αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου, ο οποίος επιχείρησε να προσφέρει βοήθεια στο άλογο, το οποίο όμως είχε επιθετική συμπεριφορά. Ο αστυνομικός επιχείρησε να χαλαρώσει το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο στο δέντρο, το ζώο όμως αντέδρασε.

Σε συνεργασία με τον σύμβουλο του δημάρχου Βόλου σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων, κτηνίατρο, Μιχάλη Τακόπουλο, η αστυνομία εντόπισε τον ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε εγκαταλείψει το άλογό του να πεθάνει και ότι φρόντιζε να το ποτίζει και να το ταΐζει. Ωστόσο στο σημείο δεν βρέθηκαν ούτε τροφή ούτε δοχείο για νερό.

Κλήθηκε άμεσα να απομακρύνει το μαύρο άλογο, το οποίο ήταν εξαντλημένο από την ταλαιπωρία, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για παραβίαση των κανόνων ευζωίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=