ΤΟΠΙΚΑ

«Πνιγόμαστε στη σκόνη» διαμαρτύρονται στη Νέα Ιωνία

πνιγόμαστε-στη-σκόνη-διαμαρτύροντ-535227

Αποπνικτικό σκηνικό εξαιτίας των έργων για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης – Παλεύουν τη σκόνη με τα λάστιχα, ενώ προκύπτει πρόβλημα με το νερό

Αποπνικτικό σκηνικό έχει διαμορφωθεί σε περιοχή της Ν. Ιωνίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Οι δρόμοι είναι σκαμμένοι και παντού υπάρχει χώμα, το οποίο μεταφέρεται στα μπαλκόνια, τις αυλές, μέσα στα σπίτια αλλά και στα καταστήματα. Κάτοικοι και επαγγελματίες παλεύουν να απαλλαγούν από τη σκόνη εν μέσω καύσωνα, επιστρατεύοντας λάστιχα, την ίδια ώρα που το υδραγωγείο του Βόλου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση εξαιτίας της μείωσης του πηγαίου νερού και της ραγδαίας αύξησης της κατανάλωσης.

«Ολοι οι δρόμοι γύρω – γύρω είναι σκαμμένοι. Φιλαδελφείας, Λούλη, Μαιάνδρου, έχουν σκαφτεί και από τα χώματα πνιγόμαστε στη σκόνη. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη έναν μήνα τώρα. Τις τελευταίες ημέρες με τον καύσωνα η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

«Σκουπίζουμε, πλένουμε με τα λάστιχα και σε πέντε λεπτά, τα πάντα έχουν καλυφθεί ξανά με χώμα. Είμαστε συνέχεια με τα λάστιχα επί ένα μήνα. Ας έρθουν να δουν πώς ζούμε», έλεγε επαγγελματίας.

Χθες μάλιστα προκλήθηκε ένταση στη συγκεκριμένη γειτονιά της Ν. Ιωνίας, με πολίτες να απειλούν με μηνύσεις. «Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο. Δεν λέμε. Το έργο είναι για το καλό όλων. Αλλά οι δρόμοι είναι σκαμμένοι πάνω από μήνα και δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί. Δεν φροντίζουν ούτε καν να ρίχνουν νερό ως οφείλουν για να μην σηκώνεται σκόνη. Πόσο ακόμη να αντέξουμε;», συμπλήρωναν.

Επαγγελματίες υποστήριζαν ότι εξαιτίας των έργων και της σκόνης έχουν χάσει μέρος της δουλειάς τους. «Περνάει αυτοκίνητο πάνω από τα σκαμμένα και σηκώνεται σκόνη. Ούτε στη Σαχάρα έτσι», συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργο Τόρη, πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο ύδρευσης, το οποίο δυστυχώς μέχρι να ολοκληρωθεί θα επιβαρύνει τους κατοίκους και επαγγελματίες από τους δρόμους που περνά. «Οι δρόμοι δεν παραμένουν ανοιχτοί χωρίς λόγο. Πρέπει μετά τον αγωγό να γίνουν οι συνδέσεις να δοκιμαστεί επί 16 ημέρες το δίκτυο και εφόσον δεν διαπιστωθεί κάποια αστοχία ή πρόβλημα, τότε να ασφαλτοστρωθεί το σημείο. Δεν μπορούμε να ρίξουμε άσφαλτο και από κάτω το δίκτυο του νερού να είναι σουρωτήρι», εξήγησε.

«Το ίδιο έγινε και στον Αναυρο», σημείωσε ο κ. Τόρης, ο οποίος πάντως φρόντισε ήδη από χθες και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αποστόλη Μαλαματίνη, να ενεργοποιήσει υδροφόρες για την διαβροχή του εδάφους, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου