ΤΟΠΙΚΑ

Οικοδομική άδεια για το roof garden στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

οικοδομική-άδεια-για-το-roof-garden-στο-πάρκινγ-537852

Την αναθεωρημένη οικοδομική άδεια για το δώμα του πολυώροφου πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, η οποία ανάβει «πράσινο φως» για την εκμετάλλευση του χώρου για τη δημιουργία υγειονομικού καταστήματος, τύπου roof garden, παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Μας κατηγορούσαν ότι βγαίνει το roof garden σε δημοπρασία χωρίς άδεια. Ορίστηκε η οικοδομική άδεια αναθεωρημένη», είπε, παρουσιάζοντας το υπηρεσιακό έγγραφο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο και εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των επικεφαλής της μείζονος και της α’ ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Νάνσυς Καπούλα και Ιάσονα Αποστολάκη.

«Εδώ είναι η άδεια οικοδομής, για την κ. Καπούλα και τον κ. Αποστολάκη. Λυπάμαι που αναφέρω τα ονόματά τους, τα οποία ο κόσμος έχει ξεχάσει», είπε.

Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να εκμισθώσει το κατάστημα που βρίσκεται στο δώμα του πολυώροφου πάρκινγκ της Φιλελλήνων, προκειμένου να λειτουργεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αποτελείται από εσωτερικό χώρο εμβαδού 49,70 τ.μ. και εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 157,85 τ.μ.

Για την εκμίσθωση του χώρου αποφασίστηκε η διενέργεια δημοπρασίας και σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής καταρτίστηκαν οι όροι.

Η δημοπρασία όπως αποφασίστηκε θα γίνει με φανερές προσφορές. Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν στο πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα, ενώπιον επιτροπής, προκειμένου να καταθέσουν φανερά και προφορικά τις προσφορές τους. Σε περίπτωση που η δημοπρασία καταστεί άγονη (δεν υπάρξουν προσφορές), η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, ο ανάδοχος θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον χώρο για διάρκεια οκτώ ετών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η τιμή εκκίνησης της πλειοδοσίας ορίζεται σε 14.400 ευρώ ετησίως πλέον χαρτοσήμου, δηλαδή σε 1.200,00 ευρώ μηνιαίως.

Ενας υποψήφιος στη δημοπρασία για τα καταστήματα του ισογείου

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στη δημοπρασία για τα καταστήματα του ισογείου του πάρκινγκ. «Ελεγαν ότι οι όροι της δημοπρασίας είναι φωτογραφικοί. Ενας ήρθε και ευτυχώς που αντί να ορίσουμε τιμή εκκίνησης από τα 1.000 ευρώ, ξεκινήσαμε από τις 3.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που θα μπαίνουν στα δημοτικά ταμεία», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι για τα καταστήματα του ισογείου που δημοπρατήθηκαν ενιαία, αναδείχθηκε ανάδοχος η εταιρεία Βενέτης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων, που κατέθεσε προσφορά 36.000 ευρώ ετησίως.

«Θα δώσουμε δωρεάν ρεύμα σε 2.000 νοικοκυριά»

Ο κ. Μπέος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο ενεργειακό πάρκο που δρομολογεί ο Δήμος Βόλου, με στόχο την ενεργειακή ανεξαρτητοποίησή του αλλά και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε 2.000 νοικοκυριά.

«Είμαστε ο πρώτος δήμος που καταθέσαμε μελέτη κι ας λέει ο κ. Αποστολάκης ότι μας πρόλαβε η Λάρισα. Το έργο είναι ύψους 40 εκατ. ευρώ και με αυτό δεν θα καλύψουμε μόνο τις ανάγκες του δήμου αλλά και 2.000 νοικοκυριών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Και υπάρχουν αριστεροί του κ… που δεν το ψηφίζουν. Ρε είστε τρελοί; Δεν ντρέπεστε;», επεσήμανε με αφορμή αρνητικές αλλά και λευκές ψήφους στο δημοτικό συμβούλιο όταν την προηγούμενη εβδομάδα εισήχθη προς συζήτηση και ψήφιση.

«Να με κρίνετε για το έργο μου»

Ο κ. Μπέος μίλησε για οργασμό εργασιών στην πόλη σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα και για έργα εκατ. ευρώ που έρχονται το επόμενο διάστημα. «Είμαι πολύ υπερήφανος για την πόλη μου», δήλωσε χαρακτηριστικά και έστρεψε νέα βέλη εναντίον πολιτικών επικριτών του.

«Υπάρχουν στον Βόλο κάποια νούμερα χωρίς ανταλλακτικό. Ενας Αποστολάκης και ένας Παπαδούλης. Και προσπαθούν να πολιτικοποιούν την προσωπική μου ζωή», ανέφερε.

«Ποτέ δεν κρύφτηκα. Πάντα σας κοιτούσα στα μάτια και μιλούσα τη γλώσσα της αλήθειας. Θεωρώ ότι όπως εγώ δεν ασχολούμαι με τις προσωπικές ζωές των άλλων, έτσι και κάποια νούμερα δεν πρέπει να προσπαθούν να πολιτικοποιούν την προσωπική μου ζωή. Τι σας ενδιαφέρει πού έχω παρκάρει το αυτοκίνητό μου, αν περνάω χρόνο με το παιδί μου ή αν την Κυριακή είμαι στον Τσουγκριά όπου άνοιξαν μαγαζί ο γιος μου και ο αδερφός μου. Δεν τα έχω κρύψει, αλλά δεν αφορούν στον κόσμο. Εσάς τι σας νοιάζει; Πού ενοχλώ; Πότε δεν ήμουν παρών ως δήμαρχος στην πόλη; Υπήρχε δήμαρχος που να κυκλοφορεί και να μιλά με τους πολίτες για τα προβλήματά τους; Τι σας νοιάζει τι κάνω τον ελεύθερο χρόνο μου; Δεν ντρέπεστε; Από το έργο μου θα κριθώ», είπε υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος μας δίνει δύναμη, αυτός μας ψήφισε και αυτός θα μας κρίνει».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου