ΤΟΠΙΚΑ

Εξι σκυλιά κλειδωμένα σε σπίτι στη Ν.Ιωνία χωρίς τροφή και νερό

εξι-σκυλιά-κλειδωμένα-σε-σπίτι-στη-ν-ιω-541186

Η γειτονιά και φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι και προκάλεσαν παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και του Α.Τ. Βόλου

Εξι σκυλιά, ράτσας, αλλά και ημίαιμα, ήταν κλειδωμένα για περίπου δέκα ημέρες σε σπίτι ιδιοκτησίας ιερέα, στην περιοχή της Ν. Ιωνίας! Τα άτυχα ζώα επί ημέρες βρίσκονταν στο σπίτι «φυλακή» χωρίς ανθρώπινη παρουσία, χωρίς νερό και τροφή. Γείτονες επί ημέρες άκουγαν τα σκυλιά να αλυχτούν, χωρίς να μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, οπότε και τα γαβγίσματα σταμάτησαν…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι ανήκει σε ιερέα, ο οποίος το έχει παραχωρήσει στον γιο του για να διαμένει με τη σύζυγό του. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά και την οικογένεια συμπλήρωναν έξι σκυλιά. Φεύγοντας το ζευγάρι, προφανώς για δουλειές, εγκατέλειψε τα σκυλιά κλειδωμένα στο σπίτι.

Γείτονες ανέφεραν ότι άκουγαν τα άτυχα ζώα από το εσωτερικό του σπιτιού να γαβγίζουν συνεχώς, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια. Την περασμένη Τετάρτη όμως τα γαβγίσματα σταμάτησαν.

Περίοικοι επικοινώνησαν με φιλοζωικές ομάδες του Βόλου, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την τύχη των τετράποδων. Περίοικοι και φιλόζωοι ενημέρωσαν τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου, ζητώντας παρέμβαση.

Η κατάσταση ήταν εκρηκτική την περασμένη Τετάρτη το βράδυ. Ολη η γειτονιά και φιλόζωοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του ιερέα διαμαρτυρόμενοι για την κακοποίηση των ζώων. Ηταν έτοιμοι να επέμβουν.

Η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, εντόπισε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, έναν ιερέα, τον οποίο ειδοποίησε να μεταβεί άμεσα στην οικία του για να ξεκλειδώσει και να απομακρυνθούν τα τετράποδα από τον χώρο.

Εσπευσε μάλιστα και η ίδια επί τόπου, όπως επίσης και δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, καθώς απειλήθηκαν ακόμη και επεισόδια.

Ο ιερέας άνοιξε την πόρτα και αποκαλύφθηκε το δράμα των άτυχων τετράποδων, που εγκαταλείφθηκαν κλειδωμένα στο σπίτι «φυλακή». «Ηταν εμφανώς υποσιτισμένα και το ένα δάγκωνε το άλλο», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Αμεσα όλη η γειτονιά και φιλόζωοι φρόντισαν να προσφέρουν φαγητό στα άτυχα τετράποδα, ενώ ο ιερέας κλήθηκε να υπογράψει έγγραφο παραχώρησης των έξι σκυλιών για την Τετάρτη το βράδυ, σε μέλη των φιλοζωικών για φιλοξενία και στη συνέχεια από προχθές Πέμπτη, στο Δημοτικό Καταφύγιο Βόλου, όπου μεταφέρθηκαν τα άτυχα τετράποδα.

Παράλληλα από το Α.Τ. Βόλου βεβαιώθηκαν 12 πρόστιμα(!) ύψους 3.600 ευρώ στον ιερέα. Επιβλήθηκαν από δύο πρόστιμα ύψους 300 ευρώ το κάθε ένα για κάθε ένα από τα έξι σκυλιά, επειδή δεν είναι τσιπαρισμένα και χωρίς βιβλιάριο υγείας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου