ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο οι εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ

στον-βόλο-οι-εξετάσεις-για-τα-τεφαα-542025

Συνολικά έντεκα οι πρώτοι υποψήφιοι από Βόλο και Λαμία – Ικανοποίηση πάγιου αιτήματος

Συνολικά έντεκα υποψήφιοι που διεκδικούν την είσοδό τους στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας, διαγωνίστηκαν σε αθλήματα για πρώτη φορά στον Βόλο. Η Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ έκανε πρεμιέρα λειτουργίας χθες στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου, με τη διαδικασία να κυλά ομαλά, παρά τις συνθήκες καύσωνα υπό τις οποίες εξετάστηκαν σε αγωνίσματα οι υποψήφιοι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ από χθες και έως τις 7 Ιουλίου, δίνουν αγωνίσματα, διεκδικώντας με τις επιδόσεις τους, την είσοδό τους στα ΤΕΦΑΑ. Κάθε χρόνο έως και πέρυσι, οι υποψήφιοι του Βόλου αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στη Λάρισα ή στα Τρίκαλα για να δώσουν εξετάσεις ή ακόμη και πιο μακριά, καθώς δεν λειτουργούσε στην πόλη αντίστοιχη επιτροπή, παρά το πάγιο αίτημα της περιοχής.

Φέτος η επιτροπή λειτουργεί για πρώτη φορά και οι εξετάσεις δίνονται στο ΕΑΚ Βόλου, στο δημοτικό στάδιο «Τάκης Συνετόπουλος» και στο Κολυμβητήριο Βόλου. «Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της περιοχής. Πλέον στη Θεσσαλία λειτουργούν τρεις επιτροπές, σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα και συνολικά 21 επιτροπές σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο Σταμάτης Μπένης επόπτης της διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα την επιτροπή ενώπιον της οποίας θα εξεταστούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπο Σταχτέα, ενδιαφέρον να εξεταστούν στον Βόλο έχει εκδηλωθεί από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Κυρίως από Λαμία και γενικότερα Στερεά Ελλάδα, αλλά ακόμη και από Κέρκυρα και Γιάννενα, όπου ήδη λειτουργεί επιτροπή. «Συνήθως τα κριτήρια είναι χωροταξικά, να είναι δηλαδή οι εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους ή συνδυάζονται και με άλλες υποχρεώσεις των υποψηφίων. Ωστόσο υπάρχουν οικογένειες που συνοδεύουν τα παιδιά τους για τις εξετάσεις και τις συνδυάζουν με μικρές διακοπές στον τόπο που επέλεξαν να δώσουν αγωνίσματα», παρατηρεί ο κ. Σταχτέας.

Οι υποψήφιοι καλούνται να επιλέξουν 3 από 4 αγωνίσματα και συγκεκριμένα, άλμα εις μήκος, σφαιροβολία, 400μ. δρόμος για αγόρια και 200μ. δρόμος για κορίτσια, 50μ. ελεύθερο κολύμπι για αγόρια και κορίτσια. Καταγράφονται οι επιδόσεις τους και προσμετρώνται στη γενική βαθμολογία τους.

Η επιτροπή λειτουργεί καθημερινά στο ΕΑΚ Βόλου, από τις 7:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Ωστόσο, ο κ. Μπένης απευθύνει συστάσεις στους υποψηφίους να προσέρχονται για τα αθλήματα όσο το δυνατό πιο νωρίς, καθώς με την άνοδο του υδραργύρου, δυσκολεύει η προσπάθεια των αθλητών και οι επιδόσεις τους μειώνονται. «Από τις 9:30 το πρωί και μετά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τους υποψηφίους», παρατηρεί ο κ. Μπένης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου