ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς τέλος οι βανδαλισμοί στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

χωρίς-τέλος-οι-βανδαλισμοί-στο-28ο-δημοτ-544905

Εξωσχολικοί μετέτρεψαν το σχολείο σε… μπουζουκλερί κατά τη διάρκεια του τριημέρου σπάζοντας αντί για πιάτα… τζάμια

Χωρίς τέλος οι βανδαλισμοί στο 28ο Δημοτικό Σχολείου Βόλου, το οποίο επί τέσσερα και πλέον χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο εξωσχολικών, οι οποίοι μπαίνουν μέσα και προκαλούν φθορές, συνεργεία της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών τις επιδιορθώνουν και το «γαϊτανάκι» ξεκινά από την αρχή…

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εξωσχολικοί ξαναμπήκαν στον χώρο του σχολείου και προέβησαν σε νέες ζημιές. Εκπαιδευτικοί που χθες το πρωί, προσήλθαν στο σχολείο για τα μαθήματά τους, αντίκρισαν σπασμένα κάγκελα από την περίφραξη, σπασμένα τζάμια και άδεια μπουκάλια… ουίσκι, που μαρτυρούσαν το… γλέντι που στήθηκε στους σχολικούς χώρους, όπου αντί να σπάνε… πιάτα, έσπαγαν τζάμια.

Για τον νέο βανδαλισμό ενημερώθηκε εκ νέου η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, που η διεύθυνση του σχολείου έχει υποβάλει στο παρελθόν μήνυση κατ’ αγνώστων για τους βανδαλισμούς, ενώ ανώνυμοι, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει, έδωσαν μέχρι και ονόματα… υπόπτων.

Τα «χτυπήματα» στο συγκεκριμένο σχολείο της συνοικίας των Αλυκών είναι απανωτά και πρόκειται για φαινόμενο ετών στην περιοχή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πάλι άγνωστοι δράστες ξήλωσαν και έκλεψαν το θυροτηλέφωνο του σχολείου, έσπασαν τον δημοτικό φωτισμό που υπάρχει έξω από το σχολικό κτίριο και μάλιστα κατέστρεψαν προστατευτικό καπάκι. Είχαν γράψει συνθήματα υπογράφοντας ως… «Αϊβαλιώτικα hood» (hood=κουκούλα) και όλα αυτά μία ημέρα μετά τον ελαιοχρωματισμό του σχολείου για να αποκατασταθούν φθορές που επίσης είχαν προκαλέσει δράστες πριν την επίσημη έναρξη των μαθημάτων.

Επιθέσεις σε βάρος του σχολείου έχουν καταγραφτεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν και μάλιστα πέρυσι το φθινόπωρο είχε ανοίξει η συζήτηση για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Ο πιο πρόσφατος βανδαλισμός ήταν την 25η Μαρτίου όταν δράστες κατέστρεψαν παράθυρα και σε ένα από αυτά έσπασαν το τζάμι και εισήλθαν στο εσωτερικό του σχολείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου